Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι

Ποια θέματα συζητήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε σήμερα στο Telegram ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γιέρμακ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχάρη τον Αμερικανό ομόλογό του για το «εξαιρετικό επίτευγμά» του στην εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατά τη διάρκεια μιας «πολύ θετικής και παραγωγικής» τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «αν ένας πόλεμος μπορεί να σταματήσει σε μια περιοχή, τότε σίγουρα μπορούν να σταματήσουν και άλλοι πόλεμοι, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού πολέμου».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις ρωσικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας και τους τρόπους ενίσχυσης της αεροπορικής άμυνας της χώρας, ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο X, «καθώς και τις συγκεκριμένες συμφωνίες στις οποίες εργαζόμαστε για να το εξασφαλίσουμε αυτό».

«Πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από τη ρωσική πλευρά να εμπλακεί σε πραγματική διπλωματία – αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δύναμης. Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε!», είπε.

Η τηλεφωνική επικοινωνία διεξήχθη την επομένη μίας εκ των σφοδρότερων ρωσικών επιθέσεων εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου χθες στο Κίεβο, ο Ζελένσκι κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «ασκήσει πιέσεις» στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ουκρανίας.

Πηγή: protothema

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx