Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για το φόνο επιχειρηματια στην Λεμεσό

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Συνελήφθησαν δυο άτομα στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία Δημοσθένους στην Κύπρο

Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασε και εκτέλεσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία είχε λάβει χώρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο σπίτι του πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό, μπροστά στα μάτια των δυο γιων του, εκ των οποίων ο ένας βρισκόταν στο ίδιο όχημα με τον πατέρα του και ο άλλος ακολουθούσε με δεύτερο ΙΧ. Οι ελληνικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες ότι οι δύο δράστες κρύβονταν στην Θεσσαλονίκη και όλο αυτό το διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία με τις κυπριακές αρχές για τη σύλληψή τους. Δεν ξέρουμε αν είναι Ελλαδίτες ή Ελληνοκύπριοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι 28 ετών και οι δύο. Στην Κύπρο κρατούνται άλλα δύο άτομα 55 και 49 ετών, ο ένας Έλληνας υπήκοος και ο άλλος πρώην ποδοσφαιριστής.

Το όνομα του Σταύρου Δημοσθένους, που είχε από νέος εμπόριο πολυτελών αυτοκινήτων και ασχολείτο με ποδοσφαιρικές ομάδες, είχε ακουστεί έντονα πέρσι, όταν παραιτήθηκε ο Γιώργος Κούμας από την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Τότε, πολλοί θεωρούσαν ότι ο Δημοσθένους θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική υποψηφιότητα για την επόμενη ημέρα της ΚΟΠ. Ο ίδιος είχε μιλήσει δημόσια για την ανάγκη ριζικών αλλαγών και «νέου αίματος» στο κυπριακό ποδόσφαιρο, εκφράζοντας μια σαφή πρόθεση ανανέωσης και διαφάνειας.

Ομως τότε ακούστηκαν πολλά ότι «συνδιαλέγεται με ανθρώπους της νύχτας», ενώ, σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, το όνομά του είχε απασχολήσει την UEFA για υποθέσεις «στημένων αγώνων», χωρίς όμως να τεκμηριωθεί κάτι εις βάρος του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx