Δένδιας από Μεσολόγγι: Η ελευθερία έχει κόστος
22/03/2026
Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων ο Νίκος Δένδιας από τη ιερά πόλη του Μεσολογγίου τόνισε πως «η ελευθερία έχει κόστος, απαιτεί αντοχή, ενότητα, αυταπάρνηση και προσήλωση σε αρχές οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν σε διαπραγμάτευση».
«Αυτό νομίζω είναι το διαχρονικό μήνυμα που εκπέμπεται από εδώ από το Μεσολόγγι και αυτό το μήνυμα για την πατρίδα μας παραμένει διαχρονικά επίκαιρο, ιδίως μάλιστα στους καιρούς που ζούμε, σε καιρούς γενικευμένης αβεβαιότητας, διεθνών ανακατατάξεων και αλλαγής των πάντων» είπε ο Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της παρέλασης
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ηρωική Έξοδο είπε μεταξύ άλλων ότι «σε αυτές τις περιόδους η ιστορική μνήμη δεν αποτελεί απλή τελετουργική αναφορά στο παρελθόν, δίκην μνημόσυνου, αλλά είναι το θεμέλιο της συνέχισης και ο οδηγός της ευθύνης για το παρόν και το μέλλον του τόπου».
«Σε αυτήν ακριβώς την κρίσιμη συγκυρία οι ριζικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στις ένοπλες δυνάμεις κάτω από τον τίτλο Αgenda 2030 δεν είναι μια δυνητική επιλογή που πραγματοποιεί η παρούσα κυβέρνηση, αλλά όρος της εθνικής μας επιβίωσης, απαραίτητη προϋπόθεση για να φανούμε αντάξιοι στην παρακαταθήκη των αγωνιστών που έδωσαν εδώ τη ζωή τους», προσέθεσε.
Στην Επετειακή Παρέλαση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια από την Έξοδο, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά στρατιωτικών τμημάτων και οπλικών συστημάτων. #Μεσολόγγι pic.twitter.com/74C9f9TU2m
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 22, 2026





