ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασπίδα από την κυβέρνηση στο “posokanei” – Πυρά από την αντιπολίτευση

Ασπίδα από την κυβέρνηση στο “posokanei” – Πυρά από την αντιπολίτευση

Στις κριτικές κοινωνικών ομάδων και της αντιπολίτευσης για τη νέα εφαρμογή «posokanei» επιχείρησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδεχόμενος ότι είναι «μια πλατφόρμα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των υψηλών τιμών».

Όπως τόνισε στο Κυριακάτικο σημείωμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, «το posokanei δεν επιχειρεί να μετακυλήσει την ευθύνη των ελέγχων στους καταναλωτές. Αντιθέτως, βοηθάει και εμάς ως πολιτεία αλλά και εσάς να ασκούμε πιο αποτελεσματικό έλεγχο στην αγορά».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις».

Στο σημείωμα έκανε αναφορά στην Ακρόπολη, στη δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας», την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών, τα εργασιακά και τα διεθνή.

Μαρινάκης: Άμεση μείωση των τιμών στα καύσιμα

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προνανήγγειλε άμεση μείωση των τιμών στα καύσιμα εντός της επόμενης εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι η υποχώρηση του κόστους της πρώτης ύλης πρέπει να αποτυπωθεί άμεσα στην αντλία. Παράλληλα, διαβεβαίωσε για εντατικούς ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας και υπεραμύνθηκε της στοχευμένης οικονομικής πολιτικής έναντι οριζόντιων μέτρων.

«Όταν πουλάς μια πρώτη ύλη που την έχεις αγοράσει με ένα Χ ποσό, όταν αντίστοιχα το ποσό αυτό μειώνεται ή το κόστος του, εν προκειμένω το πετρέλαιο, που επηρεάζει μια σειρά από δραστηριότητες, έχει μειωθεί ως προς το κόστος, η αγορά του δηλαδή, τότε αντίστοιχα και οι τιμές πρέπει να μειωθούν. Άρα δεν μιλάμε για εβδομάδες μετά, μιλάμε για λίγες ημέρες. Μιλάμε για την εβδομάδα που μας έρχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον realfm.

Πυρά από το ΠΑΣΟΚ

Σφοδρά πυρά για την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή την Κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού και τις αναφορές του στην πλατφόρμα «posokanei».

«Η πλατφόρμα #posokanei, για την οποία επιχαίρει στην κυριακάτικη ανάρτηση του ο πρωθυπουργός, ενημερώνει τον πολίτη πόσο ΧΑΝΕΙ από τον μισθό του για να αγοράσει το πανάκριβο βασικό καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως «επίσης, τον ενημερώνει και πόσα ΔΕΝ έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης στα επτά χρόνια διακυβέρνησής του με αποτέλεσμα να σπάει η χώρα μας τα ρεκόρ πληθωρισμού και ακρίβειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα ήταν χρήσιμο σε μια επόμενη ανάρτηση του να ομολογήσει στον ελληνικό λαό ότι απέτυχαν αλλεπάλληλες επικοινωνιακές εξαγγελίες πλατφορμών, καλαθιών, επιστολών στην Κομισιόν για την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών».

Ο κ. Τσουκαλάς συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την ακρίβεια που με ευθύνη του λεηλατεί το εισόδημα των πολιτών. Καταγραφικές πλατφόρμες δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας, απαιτούνται αποφασιστικές πολιτικές που διασφαλίζουν την πρόσβαση κάθε πολίτη σε βασικά αγαθά, προσιτά φάρμακα, υγειονομική περίθαλψη: και πραγματικό έλεγχο της αγοράς».

Τέλος, επισήμανε πως «όταν υπάρχουν στρεβλώσεις και καρτέλ το #posokanei αποτελεί την ψηφιακή επιβεβαίωση των αποτυχημένων παρεμβάσεων στο υψηλό κόστος ζωής και στέγασης. Άλλο πολιτική διαχείριση και άλλο Πολιτική Αλλαγή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx