Συναγερμός στη Δαμασκό: Εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Μακρόν (video)
07/07/2026
Συναγερμός σήμανε στη Δαμασκό το πρωί της Τρίτης καθώς ακούστηκαν εκρήξεις, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Συρία.
Σύμφωνα με πηγή των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από εκρηκτικούς μηχανισμούς που πυροδοτήθηκαν στην περιοχή. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές από τις εκρήξεις.
BREAKING | Explosions heard in Damascus coinciding with French President Macron’s visit.
According to reports, the incident took place near the hotel where Macron is staying. pic.twitter.com/SJFfQHmTsa
— The Cradle (@TheCradleMedia) July 7, 2026
Παρόλα αυτά οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού και την προέλευση των εκρηκτικών μηχανισμών. Όπως μετέδωσε το Al Jazeera δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο Υπουργείο Τουρισμού στη συριακή πρωτεύουσα.
Explosions in Damascus as Macron visits ISIS leader Al Jolani. pic.twitter.com/yzz56eThP3
— Mossad Commentary (@MOSSADil) July 7, 2026
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν καπνό να υψώνεται από την περιοχή του ξενοδοχείου όπου διανυκτέρευσε ο Μακρόν. Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος δεν άκουσε τις εκρήξεις ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για τη συνάντησή του με τον Αχμαντ αλ-Σάρα. Κατόπιν το Ελιζέ επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν είναι σώος και αβλαβής, και ότι η επίσκεψή του συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Συρία πραγματοποιείται υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την κατάσταση μετά το συμβάν. Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και ο Σύρος πρόεδρος έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Άγκυρα σήμερα Τρίτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Μάλιστα ο Αχμέντ αλ Σάρα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος ταξίδεψε πριν τη Σύνοδο στη συριακή πρωτεύουσα.





