Στη Σύνοδο “”κόλλησε” και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – Κόπωση ο Μακρόν

Στη Σύνοδο “”κόλλησε” και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – Κόπωση ο Μακρόν

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιγκόρ Μάτοβιτς, 47 ετών, βρέθηκε θετικός στην εξέταση για την COVID-19 μια εβδομάδα μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν υποψίες ότι σε αυτή τη σύνοδο κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μολύνθηκε από τον ιό, γεγονός που ώθησε ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες και υψηλόβαθμους Γάλλους αξιωματούχους να αυτοαπομονωθούν.

“Σήμερα είμαι ένας από εσάς”, έγραψε ο Μάτοβιτς στο λογαριασμό του στο Facebook, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία που δείχνει τα αποτελέσματα του τεστ.

Εν τω μεταξύ σήμερα με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Γαλλίας ενημέρωσε ότι είναι καλά και σε καραντίνα. Μένει σε ένα οίκημα στις Βερσαλλίες μόνος (και με την φρουρά του εικάζουμε). Αισθάνεται κόπωση αλλά ο πυρετός υποχώρησε. Υποσχέθηκε ότι θα ενημερώνει με διαφάνεια για την κατάσταση της υγείας του.

«Δεν υπάρχει λόγος τα πράγματα να εξελιχθούν με άσχημο τρόπο», είπε σε μια απευθείας ομιλία μέσω του Twitter, και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ασχολείται με τις κυβερνητικές υποθέσεις, αν και «με πιο αργό ρυθμό».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx