Σουηδοί: “Δεν πληρώνω” προς την Pfizer επειδή χρεώνει 6 δόσεις

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Σουηδία σταματά τις πληρωμές προς την Pfizer για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ζητώντας από την εταιρεία διευκρινίσεις για το πόσες δόσεις είναι διαθέσιμες ανά φιαλίδιο.

Σύμφωνα με τη η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, η Σουηδία επισημαίνει ότι η Pfizer χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις. Η χώρα ζητά συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer για το πόσες δόσεις περιέχει τελικά κάθε φιαλίδιο.

«Η εξόφληση τιμολογίων παγώνει μέχρις ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει με τις δόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter. Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters το δημοσίευμα, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο. Αρχικά η εταιρεία και όλα τα κράτη μιλούσαν για πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο, αλλά εδώ και ένα μήνα δόθηκε “γραμμή” να βγαίνουν έξι δόσεις από το καθένα, με τη χρήση ειδικής σύριγγας (μικρότερης από τις συνήθεις).

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή», δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx