Τα Folli Follie πήραν στο λαιμό τους και τα Nike – Φεύγουν για Τουρκία ή Ιταλία

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Η Nike αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με δεκάδες ελληνικά καταστήματα που πουλούσαν τα προϊόντα της εταιρείας και μεταφέρει το κεντρικό της στην Ιταλία ή στην Τουρκία, απ΄ όπου και θα προμηθεύεται “η μικρή αγορά της Ελλάδας”.

Όπως αναφέρει το moneyreview.gr, το ζήτημα με τη Nike και την παρουσία της στην Ελλάδα ανέκυψε λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της εταιρείας Folli Follie. Μέχρι τότε είχε ως βασικό αντιπρόσωπο τη Folli Follie και μικρή άμεση παρουσία. Αντί να συνεργαστεί με ελληνικούς ομίλους που εξέφρασαν ενδιαφέρον, η εταιρεία φέρεται α αποφάσισε να αφήσει τις συμβάσεις της Folli Follie (που την δέσμευαν) να εκπνεύσουν και να ξεκινήσει τις συζητήσεις με ομίλους σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Τουρκία. Αυτοί είναι πιθανόν πλέον να αναλάβουν και την περιοχή της Ελλάδας, που θεωρήθηκε μικρή αγορά.

Φαίνεται πως δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ελληνικών Nike stores όταν λήξει το 2022 η τελευταία σύμβαση της Folli Follie με τη Nike. Η Folli Follie διατηρούσε μακροχρόνια συνεργασία με τη Nike, από το 2007, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, χονδρικής και λιανικής, που αριθμεί συνολικά 19 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και 29 σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Με την αποχώρηση από την Ελλάδα, τα επώνυμα αυτά προϊόντα θα ακριβύνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον έλεγχο του περιφερειακού διανομέα εξασφάλισε μάλλον ο Ιταλός επιχειρηματίας Αντόνιο Περκάσι, ο 67χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που ασχολείται εδώ και δεκαετίες με το λιανεμπόριο και τα ακίνητα. Ο Περκάσι έκανε τα πρώτα του βήματα στο εμπόριο το 1976, όταν γνώρισε τον Ιταλό δισεκατομμυριούχο Λουτσιάνο Μπένετον και ανέλαβε τη διαχείριση καταστημάτων της Benetton. Ο Περκάσι είναι επίσης ο άνθρωπος που εισήγαγε την εταιρεία Zara στην Ιταλία το 2001 και άνοιξε το πρώτο Starbucks στο Μιλάνο το 2018. Επίσης, είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Atalanta Calcio, για την οποία άλλωστε έπαιζε μέχρι τα 23 του χρόνια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx