ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποτρόπαια εγκλήματα με θύματα παιδιά

Ορφανοτροφείο κολαστήριο – Εργαζόμενες έβαζαν παιδιά να κάνουν σεξ!

Ένας 44χρονος Πολωνός, παντρεμένος με 33χρονη Αλβανίδα, συνελήφθη επειδή σκότωσε τον γιο τους χθες στις 2 μ.μ., στο χωριό Βιτέρμπο της περιφέρειας Λάτιο της κεντρικής Ιταλίας. Το κίνητρό του ήταν να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του. Την ίδια ώρα ένας 38χρονος Αλβανός σκότωνε με φτυάρι το 8χρονο γειτονόπουλό του, σε ορεινό χωριό της Αλβανίας. Η πρώτη περίπτωση είναι εκδίκηση “μέσω παιδιού” και δυστυχώς δεν είναι τόσο σπάνια.

Στην Ιταλία, ο Μίρκο Τονκόφ, όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ήταν αλκοολικός και βίαιος, πιθανόν και χρήστης ουσιών ή ίσως και ψυχοπαθής. Η σύζυγός του Μαριόλα Ραπάι είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον του επειδή την έδερνε και πριν από λίγες ημέρες πήρε στα χέρια της δικαστική απόφαση που του απαγόρευε να πλησιάζει εκείνην και το 10χρονο γιο τους Ματίας. Ο Τονκόφ είχε εν τω μεταξύ απειλήσει ότι θα ανατίναζε το σπίτι της οικογένειάς του.

Συνέπεσε τις τελευταίες ημέρες ο άνδρας να νοσηλεύεται στη Ρώμη για κορονοϊό, όμως είτε πήρε εξιτήριο είτε βγήκε με δική του πρωτοβουλία από το νοσοκομείο και κατευθύνθηκε αμέσως στο χωριό όπου ζούσε η γυναίκα και το παιδί του, μια κοινότητα περίπου 5.000 κατοίκων. Γείτονες τον είδαν να περιφέρεται με απλανές βλέμμα έξω από το σχολείο του παιδιού, αλλά το παρέλαβε στις 13:30 συγγενής της μητέρας, που το συνόδευσε στο σπίτι.

Στις 15:30 γύρισε στο σπίτι η μητέρα από την δουλειά (εργάζεται ως οικιακή βοηθός) και είναι απερίγραπτο αυτό που ένιωσε: βρήκε το παιδί της νεκρό, με ένα μαχαίρι δίπλα του και τον εν διαστάσει σύζυγό της λιπόθυμο στο διπλανό δωμάτιο. Ο δράστης φέρεται να είχε μαχαιρώσει το παιδί στο λαιμό. Τώρα ο άνδρας κρατείται σε νοσοκομείο και υποβάλλεται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά θα ασχοληθεί μαζί του και ψυχίατρος.

Άλλα μεγάλα δράματα

Τα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας, μετά το τραγικό συμβάν, υπενθύμισαν άλλο ένα δραματικό περιστατικό, και συγκεκριμένα της Πολωνέζας μητέρας που είχε αποκτήσει δύο παιδιά με Γερμανό και εν συνεχεία τα πήρε και γύρισε στην πατρίδα της. Ο εν διαστάσει Γερμανός σύζυγος, επειδή η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά ζητήματα, πήρε την επιμέλεια και ρύθμισε δικαστικά να πάρει τα παιδιά μαζί του στην Γερμανία.

Την ημέρα που πήγε να τα παραλάβει με δικαστικό επιμελητή και παιδοψυχολόγο, η μητέρα είπε ότι θα τα ετοιμάσει σε δυο λεπτά. Ο επιμελητής επέμεινε να μπουν στο σπίτι, αλλά ο σύζυγος έκρινε ότι ήταν καλύτερα να περιμένουν απ΄έξω. Όταν ακούστηκαν οι κραυγές από το μπάνιο όπου είχε κλειδωθεί εν τω μεταξύ με τα παιδιά της η δράστιδα, και έσπασαν την πόρτα, ήταν πια αργά. Τα είχε μαχαιρώσει και είχε αυτοκτονήσει. Το αγοράκι ήταν 4 ετών και το κοριτσάκι 6.

Πριν από ένα χρόνο στη Γερμανία, μια 27χρονη μητέρα σκότωσε τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της (το πέμπτο ήταν στο σχολείο) και εν συνεχεία αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ράγες του τρένου. Είχε πει στη γιαγιά τους «δεν αντέχω άλλο» και η χαριστική βολή ήταν, όπως φαίνεται, το γεγονός ότι την εγκατέλειψε και ο τρίτος ερωτικός της σύντροφος. Τα παιδιά ήταν από τρεις διαφορετικούς άνδρες και κανένας από αυτούς επίσης “δεν άντεχε άλλο”, όμως δεν είχαν ζητήσει και την επιμέλεια, καθώς τα παιδιά ήταν αδέλφια και ήταν προβληματικό να χωριστούν.

Ψυχολόγοι στη Γερμανία που είχαν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο δράμα της μητέρας με τα πέντε παιδιά, εκτιμούσαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και μη διαταραγμένα άτομα, σε ένα “κενό λογικής” εκλαμβάνουν τον θάνατο των παιδιών ως λύση, ώστε αυτά να μην υποφέρουν όταν μείνουν ορφανά. Παράλληλα λειτουργεί ένα είδος ταύτισης με το παιδί (“αφού υποφέρω εγώ, άρα είναι δυστυχισμένο κι αυτό”), οπότε η ταύτιση εν προκειμένω δυστυχώς αποβαίνει εις βάρος του παιδιού.

Όμως, σχετικό είναι και κάτι που είπε η 49χρονη Αλβανίδα που δεν δίστασε να στρέψει το πιστόλι και στο παιδί της όταν πυροβόλησε τον 68χρονο οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι. Είπε χαρακτηριστικά μέσα στην παράκρουσή της «αυτός ήθελε να μας σκοτώσει και καλύτερα να μας είχε σκοτώσει και τις δυο, μακάρι να μας είχε σκοτώσει παρά αυτά που τραβάμε». Η φράση της δείχνει ότι εκτός από το γνωστό  κίνητρό της να θέλει να βλάψει τον πατέρα, ενδόμυχα πιστεύει ότι ίσως είναι καλύτερα το παιδί της να πεθάνει παρά να είναι μακριά της.

Στην Αλβανία

Με διαφορετικό (αλλά άγνωστο προς το παρόν) κίνητρο φέρεται να έδρασε χθες το μεσημέρι στην Αλβανία ένας 38χρονος που απήγαγε 8χρονο γειτονόπουλό του σε ορεινό χωριό, το κράτησε επί ώρες στο σπίτι του και εν συνεχεία το σκότωσε και το έθαψε στην αυλή του. Το πρωί της Τρίτης το παιδί έπαιζε με το ποδήλατό του, όταν 38χρονος γείτονάς του, τα στοιχεία και φωτογραφία του έχουν δημοσιοποιηθεί στα αλβανικά ΜΜΕ, το παρέσυρε στο σπίτι του, όπου διέμενε μόνος.

Όταν το παιδί άργησε να γυρίσει στο σπίτι, η μητέρα ανήσυχη κατήγγειλε την εξαφάνισή του στην Αστυνομική Διεύθυνση του Φιέρι και άρχισαν οι έρευνες. Οι μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, πως είδαν το παιδί μαζί με το δράστη νωρίς το μεσημέρι, οδήγησαν τους αστυνομικούς να ερευνήσουν την οικεία του 39χρονου, όμως ήταν πια αργά για το αγοράκι. Το βρήκαν θαμμένο μέσα σε λάσπες στην πίσω αυλή. Ο ιατροδικαστής δεν έχει συντάξει ακόμη επίσημη αναφορά για τα αίτια θανάτου και για το αν το παιδάκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας το σκότωσε χτυπώντας το στο κεφάλι με ένα φτυάρι.

alvania_foniko_3
Ο 38χρονος δράστης κατά την ανάκριση ομολόγησε πως απήγαγε τον οκτάχρονο γιο των γειτόνων του, τον οδήγησε σπίτι του και μετά από ώρες τον δολοφόνησε και τον έθαψε μέσα σε έναν λάκκο με λάσπη. Η κηδεία του άτυχου αγοριού, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, θα τελεστεί σήμερα στο Γκρετσάλι του Φιέρι, μέσα σε βαρύ κλίμα. Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητούν και οι Αλβανοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων με ανάλογα σχόλια και αναρτήσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx