Αλεξανδρούπολη: Συναγερμός για την βιομηχανική ζώνη

Αλεξανδρούπολη: Συναγερμός για την βιομηχανική ζώνη
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι
Aπό το DefencePoint

Πληροφορίες που έχουν φτάσει τα τελευταία λεπτά στο DP, αναφέρουν ότι η δραματική φωτιά στην Αλεξανδρούπολη απειλεί πλέον άμεσα τη βιομηχανική ζώνη. Πέραν του ότι θα έπρεπε “κάτι να περιμένουμε” εκεί, ακόμα και αυτή την ώρα θα πρέπει να αντιληφθούν και να προτεραιοποιήσουν την προστασία μιας βιομηχανικής υποδομής την οποία έστησαν Έλληνες επιχειρηματίες με ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες και σε εποχές που η Αλεξανδρούπολη δεν συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας. Η φωτιά πλησιάζει, μαζί με το σκοτάδι της νύχτας και παρότι υπάρχει μεγάλη δύναμη αεροπυροσβεστικών μέσων, η πρόληψη επέκτασης της φωτιάς προς τα εκεί φαίνεται πως απουσιάζει…

Δεν είναι ώρα να ανοίξει κανείς το θέμα ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την τραγωδία και ποιους σκοπούς να εξυπηρετεί, δεδομένης της ειδικής, συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η περιοχή. Μπορεί όμως ο καθένας να αντιληφθεί ότι πέραν της απώλειας περιουσιών συμπολιτών μας, ενδεχόμενες απώλειες βιομηχανιών που δίνουν ψωμί στους κατοίκους και πάνω τους στηρίχθηκε η ανάπτυξη στην περιοχή, θα λάβει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας.

Μεγάλη ικανοποίηση μας δίνει το γεγονός της μαζικής κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο έχει συνειδητοποιηθεί η σημασία του να μείνει άθικτη αυτή η περιοχή, δηλαδή η βιομηχανική ζώνη. Τα τελευταία λεπτά μάλιστα, αναφορές θέλουν τον αντιστράτηγο – επικεφαλής της περιοχής, να έχει επικεντρώσει εκεί το ενδιαφέρον του. Και πολύ σωστά. Το θέμα είναι όμως ότι τα μέσα που έχουν διατεθεί από το στράτευμα τελούν υπό την επιχειρησιακή διοίκηση της Πυροσβεστικής.

Επειδή το δίδαγμα της 111 Πτέρυγας Μάχης και της τρομακτικής έκρηξης των πυρομαχικών που βρίσκονταν σε μονάδα υπό τον έλεγχό της, 6-7 χιλιόμετρα μακριά, είναι πολύ πρόσφατο, δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της η περιοχή και να ποντάρουν οι υπεύθυνοι στο αν θα μας κάνει τη χάρη ο… στρατηγός άνεμος να μην φυσήξει προς την κατεύθυνση της βιομηχανικής ζώνης.

Είναι όμως εντελώς απαράδεκτο, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία υπάρχουν εκεί ακόμα και… ξερές καλαμιές, να παλεύει μόνος του ένας άνθρωπος με μια μπουλντόζα για να καθαρίσει όπου προλαβαίνει και να αλλάζει συνεχώς σημείο αναλόγως του που πλησιάζει η φωτιά! Αντί να κινηθεί σημαντικός αριθμός τέτοιων μηχανημάτων και να επιχειρήσει να δημιουργήσει συνθήκες ασφαλείας… Γι’ αυτό όλα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος, στην τακτική εικόνα της κατάστασης δηλαδή, δεν έχει αξιολογηθεί και προτεραιοποιηθεί ορθά.

Ελπίζουμε πολύ σύντομα ότι η εξόφθαλμη αυτή ανοησία, διά της υποτίμησης του κινδύνου, θα διορθωθεί, έχοντας κατά νου τη δυνητική ζημιά, η οποία… θα ακουστεί όπως τα πυρομαχικά στη Μαγνησία, εάν τελικά συμβεί. Πολύ σύντομα να υπάρξει η διάθεση των “γεωπροωθητικών” μηχανημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, για να προστατευθεί ένας πραγματικός “πνεύμονας” επιβίωσης και ευημερίας της περιοχής. Παράλληλα, να διατεθούν μερικά πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης, έστω τα πολιτικού τύπου φορτηγάκια, ώστε να μη χρειαστεί να αναφερθούμε τις επόμενες ώρες και μέρες σε τραγωδίες.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι