Οι Τούρκοι αποκαλύπτουν τις γαλλικές βάσεις στη Συρία

-
6

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε χάρτη με πέντε μυστικές γαλλικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία. Παρακάνω στον χάρτη επισημαίνονται με τη γαλλική σημαία η κάθε μια. Μία από αυτές τις βάσεις είναι το εργοστάσιο τσιμέντου του ομίλου Lafarge-Holcim, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό γαλλική δικαστική έρευνα για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων.

Το τουρκικό πρακτορείο δηλώνει συγκεκριμένα ότι το 1° Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Πεζοναυτών είναι ήδη στην Συρία. Επιπλέον, 30 Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Raqqa και 70 σε άλλε περιοχές της Συρίας.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στη Συρία είναι παράνομη.

Η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών από την τουρκική υπηρεσία αποτελεί προειδοποίηση προς τη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα την υποστήριξή της στο YPG, μια κουρδική οργάνωση που έχει ενισχυθεί από τις ΗΠΑ.


Πηγή: Δίκτυο Βολταίρος

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.