ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν έχει τέλος το κρεσέντο βίας του Αυγούστου

Δεν έχει τέλος το κρεσέντο βίας του Αυγούστου

Οι φόνοι αλλά και το κρεσέντο βίας που ξέσπασε από τον Αύγουστο, σε μια εποχή που ειδικά στην Ελλάδα είχαμε πάντα ύφεση στην εγκληματικότητα, φαίνεται πως συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα μας, όπως έχει επανειλημμένα γράψει το SLpress, παρατηρείται έξαρση στην εγκληματικότητα ψυχικά ασθενών, καθώς η παρακολούθηση τους μετά την οικονομική κρίση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και απομένει στις οικογένειές τους να τους επιτηρούν, κάτι εκ των πραγμάτων ακατόρθωτο έως και επικίνδυνο. Όμως πολλοί ασθενείς παραμένουν και αδιάγνωστοι.

Σήμερα οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο ένας 57χρονος Πατρινός που χθες απείλησε γείτονές του με τσεκούρι για μια θέση πάρκινγκ! Ο 57χρονος καταδίωξε έναν άνδρα που είχε παρκάρει μπροστά στο σπίτι του και εν συνεχεία επετέθη και στους αστυνομικούς. Σε χωριό του Ηρακλείου ένας 25χρονος Έλληνας έσπασε την τζαμαρία της πολυκατοικίας του και τραυματίσθηκε, επειδή… θύμωσε που η 18χρονη σύζυγός του, πιθανόν έγκυος, πήγε στο γυναικολόγο χωρίς να τον ενημερώσει! Επίσης στην Κρήτη, συνελήφθη 44χρονος Αυστριακός που έριξε καυστικό υγρό στην ομοεθνή σύντροφό του. Ήταν και οι δύο μεθυσμένοι. Η γυναίκα φέρει εγκαύματα, αλλά ζήτησε να μην ασκηθεί δίωξη στον σύντροφό της.

Χθες ένας άνδρας το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, έβγαλε πιστόλι (ρεπλίκα) μετά από έναν απλό καβγά που είχε με συνάδελφό του, υπάλληλο σε ιντερνέτ καφέ. Όλα ξεκίνησαν από μια απλή αψιμαχία, όταν αίφνης ο λογιστής έβγαλε ξαφνικά το πιστόλι από το συρτάρι και άρχισε να κυνηγά τον άλλο υπάλληλο! Ο τελευταίος βγήκε στο δρόμο και έξαλλος ο λογιστής έσπασε την τζαμαρία για να τον κυνηγήσει και τραυματίσθηκε και ο ίδιος. Συνελήφθη 10 λεπτά αργότερα έξω από το ιντερνέτ καφέ, ενώ ακόμη ωρυόταν.

«Ήταν απίστευτο αυτό που είδαμε. Έσπασε με μια μπουνιά την πόρτα του μαγαζιού. Κόπηκε στο πόδι και είχε αίματα. Βγήκε με ένα πιστόλι στο χέρι. Έψαχνε αυτόν που είχαν μαλώσει. Εκείνος έφυγε, για να γλιτώσει. Είναι ήσυχο παιδί και δεν έχει δώσει δικαιώματα. Δεν ξέρω τι έπαθε σήμερα. Σαν να είχε τρελαθεί ή σαν να πήρε κάτι. Ευτυχώς που ήρθαν οι αστυνομικοί γρήγορα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στο thestival ένας περίοικος.

Νέα γυναικοκτοκτονία με ύποπτο Πακιστανό

Χθες το μεσημέρι είχαμε μία τρομακτική απόπειρα γυναικοκτονίας. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στην Κομοτηνή άνδρας που περιέλουσε τη νύχτα με εύφλεκτο υγρό την 50χρονη σύζυγό του και στην συνέχεια της έβαλε φωτιά. Η μουσουλμάνα γυναίκα, με καταγωγή από την Ξάνθη,  δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ενώ πάσχει και από αναπηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έγκυος. Έχει χάσει το ένα της πόδι από διαβήτη. Ο δράστης ήταν εκείνος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία δηλώνοντας μετανιωμένος. Τα κίνητρα του παραμένουν άγνωστα.

Στη Λάρισα εν τω μεταξύ, γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία για δυσοσμία από υπόγειο διαμέρισμα στο οποίο συζούσε Ελληνίδα τοξικομανής με ύποπρο έναν Πακιστανό, με τον οποίο όπως άκουγαν, είχε συχνές προστριβές. Οι αστυνομικοί βρήκαν χθες νεκρή την 35χρονη τοξικομανή. Ο 27χρονος Πακιστανός ύποπτος φέρεται να της κατάφερε θανατηφόρο πλήγμα στο κεφάλι. Το έγκλημα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε διαπραχθεί πριν από περίπου τέσσερεις ημέρες. Ο Πακιστανός συνελήφθη μάλιστα προ διημέρου στα σύνορα επειδή προσπάθησε να περάσει παράνομα στα Σκόπια, αλλά καθώς το έγκλημα δεν είχε αποκαλυφθεί, αφέθηκε ελεύθερος. Τώρα τον ξαναψάχνουν.

Ο δολοφονία του εργολάβου

Σήμερα, εν τω μεταξύ, απολογούνται στη Ρόδο πατέρας και γιος για το φόνο ενός 46χρονου Αλβανού εργολάβου οικοδομών, πατέρα τριών παιδιών, στον οποίο ο 53χρονος καθ’ ομολογία αυτουργός φέρεται να όφειλε 75.000 ευρώ από περσινή ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας του, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Έξω από τον εισαγγελία είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί και πολλοί ομοεθνείς του θύματος.

Ο ξενοδόχος υποστηρίζει ότι χτύπησε τον εργολάβο εν αμύνη και ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, όμως αυτός επιτέθηκε μεθυσμένος στον 20χρονο γιο του και ο ίδιος μπήκε στη μέση για να προστατεύσει (όπως ισχυρίζεται) το παιδί του. Είπε ότι τον έσφιξε με ένα σχοινί για να τον ακινητοποιήσει και δεν κατάλαβε ότι τον σκότωσε. Πάντως ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα φονεύθηκε με δύο χτυπήματα στο κεφάλι. Ο ξενοδόχος ομολόγησε ότι όταν κατάλαβε πως ο Αλβανός εργολάβος ήταν νεκρός, μαζί με το γιο του απομάκρυναν τη σορό.

Το έγκλημα διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα αλλά διαλευκάνθηκε προχθές. Ο δράστης στην αρχή υποστήριζε ότι το θύμα ήθελε να συναντηθούν στο ξενοδοχείο για τα οφειλόμενα, αλλά τελικά δεν είχε εμφανιστεί. Όταν οι αστυνομικοί είπαν στον ξενοδόχο ότι ο εργολάβος έχει καταγραφεί από κάμερες δίπλα στο ξενοδοχείο του την ημέρα και την ώρα του ραντεβού, αλλά και ότι κάμερες έδειχναν τον ίδιο να οδηγεί το ΙΧ του θύματος, τελικά έσπασε και ομολόγησε. Εν συνεχεία υπέδειξε τον χείμαρρο στον οποίο είχε μεταφέρει τη σορό με τη βοήθεια του γιου του, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι