ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βρετανική Mirror: Μπλεγμένος και με ναρκωτικά ο πιλότος

"Γιατί το έκανε;" - Το ψυχολογικό προφίλ του πιλότου, Λίζα Βάρβογλη

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιο ήταν το κίνητρο του πιλότου να σκοτώσει την σύζυγο του και μητέρα του παιδιού του, ενορχηστρώνοντας μία επιχείρηση παραπλάνησης των ελληνικών αρχών, ισχυριζόμενος πως η Καρολάιν δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι.

Έπειτα από την “Daily Mail” που έκανε αναφορά στο κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν που, κατά την εφημερίδα η κοπέλα έκρυβε σε θήκη παπουτσιών και σχετικό ρεπορτάζ της “Sun”, η βρετανική εφημερίδα “Mirror”, σε σημερινό της δημοσίευμα, κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες εγκληματικές δραστηριότητες του πιλότου. Επικαλούμενη πηγές της ελληνικής αστυνομίας, το δημοσίευμα της “Mirror” συνδέει τον πιλότο με την διακίνηση ναρκωτικών.

«Η ελληνική αστυνομία φοβάται ότι ο σύζυγος της Βρετανής Καρολάιν Κράουτς τη σκότωσε, αφού ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούσε το ελικόπτερό του για διακίνηση ναρκωτικών πανίσχυρων καρτέλ» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε «πολυτελή τρόπο ζωής» που ζούσε το ζευγάρι, όπως τις διακοπές του στο Ντουμπάι και το σπίτι αξίας 170.000 ευρώ που αγόρασαν. Κατά την εφημερίδα η νεαρή κοπέλα δεν ενέκρινε τις δραστηριότητες του συζύγου της, γεγονός που οδήγησε στην δολοφονία της.

Το ζήτημα για ενδεχόμενη εμπλοκή του πιλότου σε εγκληματικές δραστηριότητες υπονοείται ευθέως από τον απόστρατο ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιο Κατερινόπουλο, που αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση έχει κουρτίνα από πίσω». Ο ίδιος ο πατέρας της δολοφονημένης κοπέλας, σε δηλώσεις του στην “Sun”, ανέφερε πως θεωρεί «βάσιμες αυτές τις υποψίες», σημειώνοντας με έμφαση πως «η κόρη μου ήταν ηθική» και πως «είχε συναίσθηση του σωστού και του λάθους».

Το έγκλημα των Γλυκών Νερών έχει ακόμα πολλά ερωτηματικά, όπως και η αυτοκτονία του γνωστού επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη, που ακολούθησε λίγο μετά την σύλληψη του πιλότου. Σε συνέντευξη του ο κατ’ ομολογία του συζυγοκτόνος διέψευσε δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει φιλική σχέση με τον γνωστό επιχειρηματία, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια επικοινωνία μαζί τους από την εξέταση των κινητών τους τηλεφώνων. Υπενθυμίζεται πως έξω από την ταβέρνα “Κρητικός” του Δογιάκη είχε δολοφονηθεί ο πρώην αξιωματικός των ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστου, μία δολοφονία που αποδόθηκε σε συμβόλαιο θανάτου του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι