ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γλυκά Νερά: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον δολοφόνο

Γλυκά Νερά: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον δολοφόνο

Σύμφωνα με πληροφορίες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η ΕΛΑΣ επικεντρώνεται στο πρόσωπο κλειδί που οδήγησε τους δράστες στον πιλότο ως στόχο, δηλαδή ενημέρωσε για το γεγονός ότι στο σπίτι υπήρχαν χρήματα. Η αστυνομία εν προκειμένω ίσως θεωρεί το άτομο αυτό συνειδητό συνεργό, αλλά ίσως και να τον εξετάζει απλώς ως άτομο που εν αγνοία του μίλησε για το θέμα, παρουσία κάποιου συνεργού των ληστών.

Όπως και να έχει, όμως, το γαϊτανάκι εξετάζεται ενδελεχώς, δηλαδή διερευνάται το πώς ακριβώς έστω και με “αλυσιδωτές αντιδράσεις” η πληροφόρηση έφθασε στους κακοποιούς. Εξετάζεται ποια άτομα μπορεί να συμμετείχαν σε αυτή την μεταφορά της πληροφορίας από την αρχική πηγή μέχρι τον πυρήνα των δραστών, καθώς σε αυτή την αλυσίδα πιθανόν να υπήρχαν παραπάνω από τρεις-τέσσερις κρίκοι.

Η επικήρυξη παραμένει 300.000 ευρώ και θα δοθεί σε όποιον παράσχει αξιόπιστες πληροφορίες που να οδηγούν σε σύλληψη. Παρότι πληροφορίες δίνονται από διάφορους, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσες από αυτές είναι αξιοποιήσιμες και αν η Αστυνομία έχει ήδη καταλήξει σε συμπεράσματα, αλλά επιδιώκει να “δέσει” την υπόθεση. Συνήθως, δηλαδή, οι αστυνομικοί δίνουν στους δημοσιογράφους τις πληροφορίες που επιλέγουν να “διαρρεύσουν” και μόνον όσες βοηθούν τις διωκτικές αρχές στο προανακριτικό έργο.

Θρίλερ με την ψυχολόγο

Εν τω μεταξύ  συνεχίζονται οι διαξιφισμοί της “ψυχολόγου” της άτυχης 20χρονης με τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων. Ο Σύλλογος αναμένει από την περασμένη Δευτέρα να προσκομισθεί το πτυχίο κλινικής ψυχολόγου και κατηγορεί την φερόμενη ως ψυχολόγο για αντιποίηση επαγγέλματος, ενώ έχει σπουδάσει μόνον μαιευτική στα ΤΕΙ. Επίσης ήρθαν στην επιφάνεια ντοκουμέντα από τους Ελευθεροτέκτονες, ότι η ίδια είχε παρουσιασθεί ως μαιευτήρας γυναικολόγος που είχε κάνει μάλιστα και ειδικότητα στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η μαία κατέβασε την προσωπική επαγγελματική της ιστοσελίδα μετά από όλα αυτά, καθώς σε αυτήν αναφερόταν ως κλινική ψυχολόγος. ΄Έστειλε μάλιστα εξώδικο στο σύλλογο των επαγγελματιών και πτυχιούχων ψυχολόγων. Σε αυτό δεν αναφέρεται διόλου στο γεγονός ότι παρουσιάσθηκε ως ιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος στους Ελευθεροτέκτονες, αλλά επιμένει ότι ουδέποτε συστήθηκε ως ψυχολόγος και ότι οι δημοσιογράφοι την παρουσίαζαν με αυτή την ιδιότητα κατά λάθος.

Η ιστορία αυτή πήρε διαστάσεις επειδή οι επαγγελματίες ψυχολόγοι ξαφνιάστηκαν από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έδινε συνεντεύξεις, αναφέροντας προσωπικά δεδομένα της δολοφονημένης Καρολάιν και καταπατούσε με αυτό τον τρόπο το απόρρητο που ισχύει για αυτά, ακόμα και όταν το άτομο που έχει συμβουλευτεί ψυχίατρο ή ψυχολόγο δεν είναι πλέον εν ζωή. Η αναφορά σε πολύ προσωπικά θέματα της άτυχης 20χρονης, έκανε τους ψυχολόγους να ψάξουν να βρουν αν αυτή η γυναίκα που έδινε τις συνεντεύξεις ήταν όντως ψυχολόγος, και διαπίστωσαν ότι πτυχίο Ψυχολογίας και άδεια άσκησης του επαγγέλματος του κλινικού ψυχολόγου δεν υπήρχε πουθενά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι