ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Και άλλο χτύπημα σχεδίαζαν οι εκτελεστές του ζεύγους Κορφιάτη

Νεκρός άνδρας σε είσοδο πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα - Φέρει τραύματα από μαχαίρι

Η ΕΛΑΣ υποψιάζεται ότι ετοίμαζαν και άλλο χτύπημα τα άτομα που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενα στο φόνο (πέρσι τον Ιούνιο) της 37χρονης συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη. Τον ίδιο τον Κορφιάτη κατάφεραν να τον σκοτώσουν πριν από ένα μήνα. Μεταξύ των λόγων που εκτιμάται ότι ήταν στα σκαριά και άλλο συμβόλαιο θανάτου είναι ότι κοντά σε αποθήκη συγγενών των συλληφθέντων βρέθηκε κρυμμένη μοτοσικλέτα και σε άλλο σημείο είχε αφεθεί αυτοκίνητο για “μελλοντική χρήση”.

Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα στοιχεία (μεταξύ των οποίων και δύο καλάσνικοφ) βρέθηκαν στην Ηλεία, από παραλία της οποίας οι δράστες πέρασαν απέναντι στη Ζάκυνθο και όπου επέστρεψαν πάλι με ταχύπλοο μετά το φόνο. Εκεί τους περίμενε για να τους μεταφέρει στην Αθήνα ένας 49χρονος με ποινικό παρελθόν, που έκανε κυρίως τον σοφέρ τους και ο οποίος με τις αποκαλύψεις του φέρεται να “έδεσε” την υπόθεση για την ενοχή δύο ανδρών ως αυτουργών. Για την υπόθεση διώκονται συνολικά δέκα άτομα, δύο ως ηθικοί αυτουργοί, ένας για ηθική αυτουργία και οι άλλοι για συνέργεια.

Τα καλάσνικοφ βρέθηκαν σε αποθήκη του πεθερού ενός εκ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrisNews, εκτός από τα καλάσνικοφ, στην αποθήκη που βρίσκεται σε αγροικία, βρέθηκαν κάλυκες, φυσίγγια και μία μοτοσικλέτα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινό χωριό και ένα ακόμα αυτοκίνητο που πιθανολογείται ότι οι δράστες είχαν εκεί για να εξασφαλίσουν την διαφυγή τους, μετά την εκτέλεση ενός ακόμα αιματηρού “συμβολαίου”.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Τα όπλα εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ερευνάται αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες ή αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη. Εξετάζονται εν τω μεταξύ και οι διασυνδέσεις του κατηγορούμενου για συνέργεια εφοπλιστή, καθώς φέρεται να είχε συστήσει εταιρεία αγνώστου αντικειμένου στην Αθήνα με τον σωματοφύλακά του (συλληφθέντα για το φόνο) αλλά είχε διαθέσει και σε αυτόν αυτοκίνητο και σκάφος διαφυγής.

Επίσης εκτός από τον πρώην υπαστυνόμο που ενέχεται στο έγκλημα της Ζακύνθου και το 2016 αποτάχθηκε επειδή είχε ανάμιξη σε ληστεία, ερευνάται άλλος ένας πρώην αστυνομικός που αποτάχθηκε για εμπορία ναρκωτικών. Και οι δύο είναι κατάδικοι και εκτίουν ποινές, αλλά ειδικά για τον πρώτο, το κινητό του δείχνει ότι είχε επαφές με τους δράστες, λίγο πριν το έγκλημα. Αναζητούνται επίσης στοιχεία και για το φόνο του ίδιου του Κορφιάτη πριν από έναν μήνα. Ο Κορφιάτης το 2016 είχε καταθέσει εναντίον του υπαστυνόμου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι