Ο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής που κέρδισε 1.000.000 στο λαχείο

Ο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής που κέρδισε 1.000.000 στο λαχείο

Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια. Από τον Μάικλ Τζόρνταν, που οι φήμες τον ήθελαν να ήταν απολύτως εθισμένος σε αυτά και για αυτό το λόγο να σταμάτησε την καριέρα του την πρώτη φορά στο ΝΒΑ, μέχρι και Έλληνες ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές και όχι μόνο.

Και επειδή συνήθως η φωτεινή πλευρά του αθλητισμού βγαίνει στην επιφάνεια, με τα χρήματα που εισπράττουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι, ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι, που οι αμοιβές τους είναι από χαμηλές ως ανύπαρκτες. Δεν τους αρκούν για την επιβίωση και αναζητούν την τύχη τους στα τυχερά παιχνίδια, είτε online σε Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρείες όπως είναι η Φονμπετ , είτε αγοράζοντας κάποιο λαχείο. Μία τέτοια περίπτωση θα εξετάσουμε για ένα ποδοσφαιριστή που τερμάτισε νωρίς την καριέρα του, έχοντας σταθεί τυχερός.

Ο Κλεόπας Γιάννου δεν ανήκει ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή δεν ήταν ένας αθλητής που έκανε την τύχη του με το ποδόσφαιρο, αλλά και ούτε ήταν από τους πολύ χαμηλά αμειβόμενους. Γεννημένος στις 4 Μαΐου 1982 στην Αττική, ο Περιστεριώτης γκολκίπερ αποφάσισε και λόγω τους ύψους του, 190 εκατοστά, να ακολουθήσει το όνειρό του.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να γίνει τερματοφύλακας. Πρώτος του σταθμός ήταν οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Στα 18 του χρόνια δόθηκε δανεικός αρχικά στον Ολυμπιακό Βόλου για το πρώτο μισό της σεζόν 2000-01 και στη συνέχεια στη Χαλκηδόνα. Με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ήταν στη σκιά άλλων σπουδαίων τερματοφυλάκων των ερυθρόλευκων, περιμένοντας καρτερικά την ευκαιρία του.

Η ευτυχής-ατυχής συγκυρία

Αυτή ήρθε τη σεζόν 2003-04. Ο διεθνής Φάνης Κατεργιαννάκης τραυματίστηκε, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποχώρησε και ο αποκτηθείς από την Ξάνθη Γιουράι Μπούτσεκ ήταν ντεφορμέ. Ο 21χρονος τότε γκολκίπερ έπαιξε τις 12 τελευταίες αγωνιστικές, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Επίσης, ήταν βασικός και στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και πάλι η ομάδα του αείμνηστου Νίκου Αλέφαντου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό του Γιτζάκ Σουμ με 3-1, χάρη σε δύο τέρματα του μετέπειτα ερυθρόλευκου Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Την ίδια διαδρομή με τον Κύπριο έκανε νωρίτερα, στο τέλος της προαναφερθείσας σεζόν, ο Αντώνης Νικοπολίδης. Η απόκτηση από τους Πειραιώτες του βασικού τερματοφύλακα και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, στην Πορτογαλία ήταν τα χειρότερα μαντάτα για τον Κλεόπα Γιάννου, καθώς η φανέλα με το Νο. 1 θα ήταν καπαρωμένη.

Ο 22χρονος τότε τερματοφύλακας έκανε τα… ρεπό του Νικοπολίδη και είχε ελάχιστες συμμετοχές με τον “δαφνοστεφανομένο” στο στήθος. Αυτή που δε θα ξεχάσει ποτέ ήταν το 2005, όταν για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση το Champions League, κόντρα στη Λυών, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, αφού παρότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς με τον Μπαμπαγκίντα, ο Έλληνας γκολκίπερ δέχθηκε τέσσερα τέρματα (ένα από τον Ζουνίνιο, δύο από τον Τζον Κάριου και το τελευταίο από τον Μαχαμαντού Ντιαρά).

Η ζωή μετά τον Ολυμπιακό

Στο τέλος του Αυγούστου του 2007 η καριέρα του στον Ολυμπιακό έφτασε στο τέλος της, μια και υπήρξε συμφωνία για την κοινή λύση του συμβολαίου των δύο πλευρών, αφού ο Γιάννου δεν ήθελε να αγωνιστεί ξανά δανεικός. Είχε πάντα ως κρυφό πόθο να παίξει στο εξωτερικό και στην Αγγλία. Μετά την αποδέσμευσή του από τους Πειραιώτες πέρασε δοκιμαστικά από την Κάρντιφ, ομάδα της Championship, αλλά άφησε μέτριες εντυπώσεις και δεν κατάφερε να κερδίσει ένα συμβόλαιο.

Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Κύπρος και η ΑΕ Λεμεσού, στην οποία αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2008 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Πανιωνίου. Η καριέρα του, όμως, στη Νέα Σμύρνη διήρκησε μόλις έξι μήνες, καθώς στην προετοιμασία του 2008 είχε σοβαρό επεισόδιο με τον προπονητή τερματοφυλάκων των κυανέρυθρων. Το καλοκαίρι του 2008 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ έκανε μία προσπάθεια το 2013 να επιστρέψει στα γήπεδα χωρίς επιτυχία.

Πέραν από τις οικονομικές του απολαβές από το ποδόσφαιρο, ο Κλεόπας Γιάννου είδε την τύχη να του χαμογελάει το 2002, όταν και κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο. Ήταν μία καλή χρονιά για τον παλαίμαχο, πλέον, τερματοφύλακα, διότι είχε και την ευκαιρία να προπονηθεί σε υψηλό επίπεδο και να βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε στη γειτονιά του εκείνη την περίοδο που άκουσαν τις φωνές των δικών του ανθρώπων, μόλις έμαθαν για το κερδισμένο λαχείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι