ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πως στήθηκε η φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών

Τι λέει η σαρανταπεντάχρονη που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Και άλλος γιατρός εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στο Δρομοκαΐτειο, να εκδίδει πιστοποιητικά νόσησης σε γνώριμούς του, που ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν τον εμβολιασμό, αλλά και να γλιτώσουν είτε την αναστολή εργασίας είτε τα συνεχή rapid test που πρέπει πολλοί επαγγελματίες πλέον να πληρώνουν από την τσέπη τους. Η φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών έχει τη δική της “ταρίφα” για την εκδοσή τους.

Από το περιστατικό της Κοζάνης και μετά διερευνώνται τέσσερις γιατροί και πάνω από δέκα νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών πανελλαδικά, ενώ διερευνώνται αντιστοιχα και όσοι τα έλαβαν. Για τον συγκεκριμένο γιατρό διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση πήρε την άγουσα προς τον εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)  που τυχαίνει να εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, είπε ότι ο γιατρός, που ειναι ψυχίατρος ως προς την ειδικότητα, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσε τους κωδικούς ενός παθολόγου του νοσοκομείου και φέρεται να έβγαλε θετικό τον εαυτό του προκειμένου να μην εμβολιαστεί, αλλά το ίδιο ίσως έκανε και με εννέα άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με το νοσοκομείο, πλην ενός.

Όταν έγινε μοριακός έλεγχος στον γιατρό, βγήκε αρνητικός. Όμως, εν τω μεταξύ, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Δρομοκαΐτειο έγινε ιχνηλάτηση, έκλεισαν τμήματα για να μη σημειωθεί διασπορά και διενεργήθηκαν πάνω από 200 τεστ σε επαφές των φερομένων δύο εργαζομένων ως κρουσμάτων. Δεν γνωρίζουμε αν ο γιατρός αποδέχτηκε την πλαστογραφία ή αν επιμένει ότι το πρώτο τεστ του ήταν όντως θετικό.

Η έρευνα έγινε επειδή στις 30 Ιουλίου εξέδωσε πιστοποιητικό νόσησης για τον εαυτό του και άλλους δύο οι οποίοι ήταν γνώριμοί του και μη εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο. Όταν βγήκε αρνητικός στον μοριακό έλεγχο, η υπόθεση κίνησε υποψίες. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου βρέθηκαν άλλα επτά πιστοποιητικά νόσησης στα οποία φερόταν να είχε πιστοποιήσει τον μοριακό έλεγχο ο ίδιος.

Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών

Η μικρή “φάμπρικα” με τα πλαστά άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τους ψευδείς εμβολιασμους στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου φέρεται να εξέδωσε 34 πλαστά πιστοποιητικά μια διοικητική υπάλληλος που μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ένα από αυτά τα πιστοποιητικά μάλιστα αφορούσε σε μια γυναίκα που εν τω μεταξύ (μετά την έκδοση του πλαστού) όντως νόσησε.

Άλλη υπόθεση αποκαλυφθηκε στην Κοζάνη όπου νοσηλεύτρια και γιατρός πήραν πιστοποιητικό εμβολιασμού από άλλο κέντρο, ενώ το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται έχει τρεις εμβολιαστικές μονάδες. Τρίτη υπόθεση αφορούσε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου μία γιατρός φέρεται να πήρε ρινικό επίχρισμα από ασθενή με COVID και το χρησιμοποίησε για την έκδοση πλαστού πιστοποιητικού νόσησης του συζύγου της επίσης γιατρού, που ήταν ανεμβολίαστος και δεν ήθελε να τεθεί σε αναστολή.

Τέταρτη υπόθεση διερευνάται στην Ικαρία, όπου υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος ενός γιατρού και δύο υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας του νησιού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο γιατρός σκηνοθέτησε τον εικονικό εμβολιασμό των δύο υπαλλήλων και εν συνεχεία αυτοί μπόρεσαν να εκδώσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

‘Έρευνες των αρμόδιων αρχών

Έρευνα έγινε και στην Σαντορίνη, όπου υπάλληλος φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου να εξασφαλίσει αρνητικά rapid tests σε Eυρωπαίες τουρίστριες που ήθελαν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους. Τέλος, στην Καβάλα διερευνώνται δέκα υπάλληλοι του νοσοκομείου της πόλης, που υποβάλλονται σε τεστ γιατί εκφράσθηκαν υπόνοιες ότι είχαν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την παρέμβαση των Αρχών ζήτησε και ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αλλά και της Πάτρας, που καταγγέλλουν ότι μικροβιολόγοι  και γιατροί δέχονται πιέσεις προκειμένου να πιστοποιούν ψευδώς θετικά τεστ, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εμφανίζονται ως νοσήσαντες και να αποφεύγουν για 6 μήνες τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με φήμες, όσοι θέλουν να αποφύγουν τον εμβολιασμό, προσφέρουν από 100 έως 300 ευρώ για τέτοιες πιστοποιήσεις.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι όλα αυτά τα περιστατικά είναι ενέργειες μιας πολύ μικρής μειοψηφίας και δεν πρέπει να στιγματίζεται ο κλάδος, ενώ παράλληλα επανήλθε στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας, καθώς έβγαλε στην ανεργία 7.000 ανεμβολίαστους, δημιούργησε μεγάλα κενά στα νοσοκομεία καθώς όλες αυτές οι θέσεις δεν στάθηκε δυνατόν να αναπληρωθούν, αναβάλλονται διαρκώς χειρουργεία και σημειώνονται πολλές δυσλειτουργίες  και οι εμβολιασμένοι δεν παίρνουν ούτε ρεπό ούτε άδειες. Όπως είπε «πρέπει να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν, όμως τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν οι συνάδελφοι προσέρχονταν με δύο εβδομαδιαία τεστ και δεν είχε νομοθετηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι