ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βιτριολιστής και πιλότος: Tης φυλακής τα σίδερα είναι για εξομολόγηση!

Βιτριολιστής και πιλότος: Tης φυλακής τα σίδερα είναι για εξομολόγηση!

Ο ιερέας που έχει προφυλακισθεί επειδή “έρανε” με καυστικό υγρό τους εννέα ιερείς που ήθελαν να τον καθαιρέσουν, έχει άριστες σχέσεις με τον πιλότο που σκότωσε την άτυχη 20χρονη Καρολάιν και μάλιστα τον εξομολόγησε! Ο ιερέας που καθαιρέθηκε για σωρεία παραπτωμάτων και παρανομιών, υπενθυμίζεται ότι για να εκδικηθεί τους ιερείς που αποφάσισαν την καθαίρεσή του στην Μονή Πετράκη, τους “ράντισε”, εν είδει αγιασμού, από το θεωρείο με μπουκάλι που περιείχε καυστικό υγρό.

Αν και δεν είναι πλέον ιερέας, στην φυλακή (αλλά και εκτός φυλακής) ο καθένας μπορεί να πιστεύει στο «είσαι ό,τι δηλώσεις». Οπότε ο 37χρονος εξομολογεί διάφορους κρατουμένους, μεταξύ των οποίων και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που στραγγάλισε με τα χέρια του ένα κουτάβι και εν συνεχεία τη σύζυγό του. Ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ετοιμάζεται να ξαναδηλώσει αθώος! Ο πιλότος κρατείται στο ίδιο κελί με έναν πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο που κατηγορείται ότι έβαλε ναρκωτικά στις φυλακές και με άλλους δύο υπόδικους για ναρκωτικά.

Στο κελί αυτό κρατούνται άτομα που μπορεί να γίνουν στόχος των άλλων κρατουμένων, είναι ουσιαστικά σε ένα καθεστώς “προστασίας”. Στην ίδια πτέρυγα είναι και ο “βιτριολιστής” ιερέας (που πλέον έχει καθαιρεθεί), αλλά και ο ελαιοχρωματιστής που δηλώνει «εραστής της ζωγραφικής» και υποστηρίζει ότι έκλεβε Πικάσο και Μοντριάν για να τους έχει δικούς του! Όμως Ολλανδοί υποστηρίζουν ότι έχει κλέψει και άλλα έργα και ότι ουσιαστικά έβγαζε τα προς το ζην πουλώντας κλεμμένους πίνακες.

Τι ισχυρίζεται τώρα ο πιλότος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εν τω μεταξύ, φέρεται να ανακαλεί την ομολογία του και θα υποστηρίξει ότι ομολόγησε υπό πίεση και από φόβο. Το νέο σενάριο που προβάλλει είναι ότι οι δολοφόνοι ήταν άτομα στα οποία όφειλε χρήματα και ότι σκότωσαν την γυναίκα του για να τον εκδικηθούν. Εν τω μεταξύ οι γονείς της Καρολάιν, που έχουν λάβει την επιμέλεια του παιδιού, δηλώνουν ότι έχουν στοιχεία, πως ο πιλότος είχε σχέσεις με μια 40χρονη.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η γυναίκα αυτή διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στο έγκλημα, αποδυναμώνοντας έτσι και τα τελευταία ίχνη περί “εγκλήματος εν βρασμώ ψυχής”. Αν ισχύουν τα όσα λένε, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για ένα ψυχρά προμελετημένο έγκλημα, με οικονομικά, αλλά και άλλου είδους κίνητρα.

Πάντως η Αστυνομία θεωρεί την σχέση με την 40χρονη άσχετη προς το έγκλημα του φόνου και επιμένει βεβαίως στα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και στην ομολογία που απέσπασε. Αν ο δράστης πει τώρα ότι ομολόγησε επειδή «φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν οι πραγματικοί δράστες», θα πρέπει και να τεκμηριώσει την παρουσία τους στην οικία, καθώς από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει αυτή, μετά τις ενδελεχείς έρευνες της εγκληματολογικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ.

Oργισμένος ο πατέρας

Επίσης, o Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να αποδείξει πώς ήταν δυνατόν να είχε συμπλακεί με εκβιαστές που υποτίθεται ότι έπνιξαν το σκυλί και η γυναίκα του, χωρίς εκείνη να αντιληφθεί τίποτα, συνέχιζε να κοιμάται. Αυτό εφόσον έχει τεκμηριωθεί από τους παλμούς στο ρολόι-παλμογράφο που φορούσε το θύμα, ότι το έπνιξαν στον ύπνο του.

Ο δράστης είναι πιθανό να ξαναπεράσει πάντως στο μη πιστευτό σενάριο της συμμορίας εκβιαστών, γιατί δεν μπορεί να στηρίξει με κανένα τρόπο το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής σε κοιμισμένο θύμα και πιστεύει ότι αυτό το πισωγύρισμα στη θεωρία της ληστείας, του αφήνει περιθώρια για πρόκληση αμφιβολιών αν όχι πρωτόδικα, ίσως στο Εφετείο. Ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν είναι οργισμένος με τον πιλότοι:

«Έβγαλε τις κάρτες μνήμης και παραφύλαγε δύο ώρες, περίμενε η κόρη μου να κοιμηθεί για να την σκοτώσει στον ύπνο της, είναι δειλός!» Ο ίδιος αφήνει και υπονοούμενα ότι η κόρη του είχε ίσως αντιληφθεί κάποιες παράνομες δραστηριότητες του πιλότου και σκεφτόταν να τον καταγγείλει. Πιστεύει ότι ο δράστης αφαίρεσε τις κάρτες μνήμης δύο ώρες νωρίτερα γιατί είχαν καταγράψει την πραγματική αιτία του καβγά και πιθανόν θα αποκάλυπταν άλλες παραμέτρους ως προς τα κίνητρά του. Ο Αναγνωστόπουλος στην ομολογία του είχε πει ότι σκότωσε την Καρολάιν εν βρασμώ ψυχής, επειδή την θεωρούσε επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα της κόρης τους…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι