ΣΧΟΛΙΟ

Ξύλο μετά ρεπορτάζ! – Σιγή από ΣΚΑΪ για τον νταή εικονολήπτη του

Ξύλο μετά ρεπορτάζ! – Σιγή από ΣΚΑΪ για τον νταή εικονολήπτη του

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού με πρωταγωνιστή “θερμόαιμο” εικονολήπτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που έδειρε (κυριολεκτικά) έναν πολίτη!

Ο εικονολήπτης, αφού αφήνει την κάμερα στον ρεπόρτερ του σταθμού Γιώργο Τσελίκα, που παρακολουθεί με απάθεια Βούδα το πρωτοφανές επεισόδιο, αρχίζει και κυνηγά για να δείρει έναν επιβάτη, βρίζοντας τον με χυδαίους χαρακτηρισμούς, που για προφανείς λόγους δεν μπορούμε να μεταφέρουμε.

Παραμένει άγνωστο τι προηγήθηκε, αν και δεν αποκλείεται ο επιβάτης να μίλησε υβριστικά για τα ρεπορτάζ του σταθμού. Ακόμα κι αυτό να συνέβη, δεν δικαιολογείται με τίποτα η τραμπούκικη συμπεριφορά του εικονολήπτη, που θυμίζει περισσότερο μπράβο της νύχτας και όχι εργαζόμενο τηλεοπτικού σταθμού.

Καλά ο δράστης, αλλά θα περίμενε κανείς ότι ο ΣΚΑΪ θα ζητούσε δημοσίως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του εικονολήπτη του, ή τουλάχιστον θα έβρισκε να πει κάποιες κουβέντες, όταν τα social media έχουν πάρει φωτιά με το περιστατικό. Φαίνεται, όμως, πως στο κανάλι του Φαλήρου γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις κοινωνικές αντιδράσεις. Ο καθεστωτισμός φαίνεται ότι έχει ακυρώσει τα αντανακλαστικά τους.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ έρχεται ο ίδιος ως αρνητικό θέμα στη δημοσιότητα. Να θυμίσουμε ότι ο Πορτοσάλτε είχε συστήσει στους πολίτες να μην ανησυχούν για την εγκληματικότητα, επειδή «οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι». Για να μην θυμηθούμε και εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου παρουσιαστές ξεκαρδίζονταν στα γέλια με ένα αποκρουστικό περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη φοιτήτρια.

Να θυμήσουμε ακόμα ότι ο Τσελίκας, που ήταν παρών στο τελευταίο επεισόδιο, είχε πρωταγωνιστήσει σε άλλο επεισόδιο στο λιμάνι. Ο (επονομαζόμενος) “γυπαετός” ρεπόρτερ, ενόχλησε νεαρά κυρία, τρέχοντας πίσω της σαν “ξελιγωμένος φαντάρος”.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στον τρόπο που ο ΣΚΑΪ καλύπτει ειδικά την πολιτική επικαιρότητα. Εκεί στο Φάληρο δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Και μετά παραπονούνται που πολλοί πολίτες θεωρούν ότι ο ο ΣΚΑΪ έχει πάρει “διαζύγιο” από την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η σιωπή του ΣΚΑΪ, πάντως, στο τελευταίο περιστατικό προκαλεί εντύπωση, γιατί δεν θα του κόστιζε να καταδικάσει την τραμπούκικη συμπεριφορά του εικονολήπτη του, ειδικά ότι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός συχνά κουνάει τα δάκτυλο στους πολίτες για την απαρέγκλιτη “τήρηση της νομιμότητας”. Φαίνεται, όμως, ότι ο ΣΚΑΪ και οι υπάλληλοί του θεωρούν ότι είναι υπεράνω της νομιμότητας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι