Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε ο Γκρούεφσκι

default image

Σε φυλάκιση δυο ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο των Σκοπίων ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι για «χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης».

Η υπόθεση αφορούσε την αγορά θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου και, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών και στον πρώην βοηθό υπουργό Εσωτερικών, Γκόικο Πόποφσκι, ό οποίος ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Παραλλήλως, το δικαστήριο αποφάσισε ότι εντός 15 ημερών οι καταδικασθέντες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο από τις πράξεις τους.

Η σημερινή δίκη είναι γ πρώτη μιας σειράς ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί στον Νίκολα Γκρούεφσκι, με βαρύτατες κατηγορίες, για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο ίδιος ο Γκρούεφσκι πάντως δεν παρίστατο στη δίκη, αφού την ίδια ώρα ήταν κατηγορούμενος και σε άλλο δικαστήριο για άλλη υπόθεση.

Οι συνήγοροί του ωστόσο υπέβαλαν έφεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι