190 σχολεία κλειστά λόγω ιού – Τι θα γίνει στην Αθήνα

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Σε τουλάχιστον 50 ανέρχονται συνολικά μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και  μεταξύ αυτών είναι 15 παιδιά και 5 εργαζόμενοι στον βρεφονηπιακό σταθμό της κοινότητας Αμμούδας. Στην περιοχή, όπου έχουν ήδη κλείσει έξι τμήματα σχολείων,  ίσως εφαρμοστεί αυστηρό λοκντάουν.

Πανελλαδικά έχουν κλείσει 190 δημοτικά και νηπιαγωγεία, με κάποια να βρισκονται σε ολική αναστολή λειτουργίας και κάποια σε μερική, δηλαδή να έχουν κλείσει μόνον ορισμένα τμήματα. Το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα ισχύσει για τα σχολεία και το λιανεμπόριο στην Αττική, αλλά προβλέπεται  ότι θα θεσπιστεί νέο λοκντάουν και ότι στην πρωτεύουσα και στον Πειραιά θα ανοίξουν μόνον τα γυμνάσια.

Θεωρείται σίγουρο ότι η Αττική γίνεται “κόκκινη”, πιθανόν εξαιρουμένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. Στην Αθήνα και σε όλες τις κόκκινες περιοχές θα ισχύσει γενικά το click away και θα επιτρέπεται είσοδος σε καταστήματα μόνον για υποδήματα, ένδυση και κοσμήματα.

Στις μη “κόκκινες” περιοχές την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική θεωρήθηκε ακραίο να ανέλθει στις 6 μ.μ. προς το παρόν σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι