25 κρούσματα “βρετανικής μετάλλαξης” σε σχολείο της Θάσου

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Περίπου 25 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε μαθητές σχολείου της Θάσου και ο δήμαρχος ζητεί να κλείσουν αμέσως όλα τα σχολεία. Τα κρούσματα από τη Θάσο δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμη στον τελευταίο σχετικό κατάλογο του ΕΟΔΥ, ο οποίος μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να αναφέρει 495 κρουσματα από άλλες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή το σύνολο των παιδιών που έχουν προσβληθεί φτάνει περίπου τα 25 με το τελευταίο κρούσμα να επιβεβαιώνεται σήμερα στο Γυμνάσιο του Πρίνου» ανέφερε  ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης. «Στείλαμε και δεύτερο αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές ώστε να κλείσουν όλα τα σχολεία του νησιού, διότι υπάρχει πρόβλημα και με τις τοποθεσίες των σχολείων, δηλαδή έχουν κοινή αυλή ή βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, με τα παιδιά να κάνουν παρέα όχι μόνον με συμμαθητές τους αλλά και με συνομηλίκους τους από άλλα σχολεία. Αυτό καθιστά πιο εύκολη τη μετάδοση και διασπορά του ιού, ακόμη και στα σχολεία στα οποία δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα μέχρι σήμερα. Επιπλέον, υπάρχουν και καθηγητές και δάσκαλοι που διδάσκουν σε δύο διαφορετικά σχολεία του νησιού», είπε ο δήμαρχος.

Προτού αποσταλεί μάλιστα το δεύτερο αίτημα προς τους αρμοδίους, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση. Αμέσως μετά ο κ. Κυριακίδης δήλωσε πως «συμφωνήσαμε σήμερα όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, ότι η άμεση αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου είναι ο μοναδικός τρόπος για την άμεση προστασία της κοινότητας της Θάσου». Στο νησί τα σχολεία θα μείνουν και αύριο κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι