Air France: Πρέπει να περικόψουμε 7.500 θέσεις εργασίας μέσα σε μια διετία

Air France: Πρέπει να περικόψουμε 7.500 θέσεις εργασίας μέσα σε μια διετία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης προγραμματίζεται να περικοπούν 7.500 θέσεις στην “Air France” και στη θυγατρική της “Hop!” στη Νάντη μέχρι το τέλος του 2022 “για να αντιμετωπισθεί η κρίση της Covid-19 που πλήττει σκληρά τον όμιλο”.

Η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.420 στην Hop! (Η Hop! συστάθηκε το 2012, όταν η Air France συγχώνευσε στη Νάντη την Airlinair, την Brit Air και την Régional Compagnie Aérienne Européenne και από το 2019 λέγεται πια Air France Hop) Η Hop είχε συσταθεί για να ανταγωνιστεί τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τα συνδικάτα αντέδρασαν στην απόφαση της εταιρείας να περιορίσει το δίκτυο των μικρών αποστάσεων και των φτηνών πτήσεων.

Ο όμιλος Air France επιμένει ότι μέχρι το τέλος του 2021 το έλλειμμά του θα είναι της τάξης του 40%.

Η Air France-KLM έλαβε την άνοιξη κρατική οικονομική στήριξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που σχετίζονται με την Covid-19 και δεσμεύθηκε να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, οπότε αναμένεται ένα μεγάλο μέρος των περικοπών να εξασφαλιστεί από συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων και να αποτραπούν απολύσεις, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχουν πλέον 7.500 θέσεις εργασίας λιγότερες από σήμερα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι