Αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Δυτική Θράκη!

Αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Δυτική Θράκη!

Mε τη στήριξη της αποκαλούμενης “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)” κατατέθηκε αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη, το οποίο και συζητήθηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 10 Ιανουαρίου.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής ο Οζάν Αχμέτογλου (ο πρώην πρόεδρος του κόμματος) παρευρέθηκε και παρουσίασε το περιεχόμενο της αναφοράς με τίτλο «Διδάσκοντας τουρκικά σε παιδιά από την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα στην προσχολική εκπαίδευση»! Ισχυρίστηκε πως είναι μέλος της «τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης», ενώ υποστήριξε πως το παιδί του δεν μπορεί να διδαχτεί την «μητρική του γλώσσα» (τα τουρκικά).

Επιπλέον, τονίζοντας ότι τα δικά του παιδιά και όλα τα παιδιά που ανήκουν στην «τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης» δεν πρέπει να στερούνται του δικαιώματος να μάθουν τη μητρική τους τουρκική γλώσσα και να λάβουν εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα, ο Αχμέτογλου ζήτησε άδεια για την ίδρυση νηπιαγωγείων όπου μπορούν να λάβουν γλωσσική εκπαίδευση, καθώς και το άνοιγμα δίγλωσσων ιδιωτικών νηπιαγωγείων στη Δυτική Θράκη.

Μετά την παρουσίαση η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Tatjana Ždanoka (Πράσινοι/EFA, Λετονία) προήδρευσε της συνεδρίασης και οι βουλευτές Loránt Vincze (EPP-ED, Ρουμανία / FUEN-Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνών) και Margrete Auken (Greens Δανία) υποστήριξαν την αναφορά και συνέστησαν να παραμείνει ανοιχτή. Μάλιστα αποφάσισαν να την προωθήσουν στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γνωμοδότηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι