Αλέξης Τσίπρας: “Τα ΜΜΕ έχουν επιβάλει ομερτά”

Δεν βλέπει εξάντληση της τετραετίας ο Τσίπρας

Η ρήτρα Μητσοτάκης στην ακρίβεια μας οδηγεί σε βαθιά κοινωνική κρίση υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με κατοίκους της Αγιά στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει την κοινωνία, τον εργαζόμενο και τον αγρότη.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στα ΜΜΕ που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχουν επιβάλλει ομερτά και δεν προβάλλουν τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι τόσο μεγάλα και τόσο υπαρξιακά, αλλά έχει υπάρξει μία μεγάλη ομερτά από τα ΜΜΕ. Κανένα μέσω ενημέρωσης δεν ασχολείται με τα προβλήματα των αγροτών. Ούτε ένα αφιέρωμα. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή θέλει να στήσει ένα καθεστώς στην ενημέρωση και όχι μόνο. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή του, τον κ. Κύρτσο, επειδή είπε μία μεγάλη αλήθεια: ότι αυτό που κρύβεται εντός της χώρας το γνωρίζουν πολύ καλά στη Ευρώπη, ότι μία κυβέρνηση που έχει δώσει εκατομμύρια σε μέσα ενημέρωσης δίχως κριτήρια, κόβοντας κάθε αντίθετη φωνή, στοχοποιεί και ποινικοποιεί δημοσιογράφους και δικαστές. Μία κυβέρνηση που υποβαθμίζει την δημοκρατία δεν μπορεί να μην έχει επιπτώσεις ακόμη και από το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του είπε: «Έρχομαι σήμερα εδώ για να αναδειχθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, προβλήματα που ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ταυτίζονται με τα προβλήματα κάθε νοικοκυριού που έχει προβλήματα επιβίωσης, καθώς το εισόδημα εξανεμίζεται από την τρίτη εβδομάδα, τα χρέη διογκώνονται και οι ανάγκες αυξάνονται καθώς υπάρχει ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας». Σημείωσε ωστόσο ότι το κύμα ακρίβειας «έχει κυρίως να κάνει με την τρομακτική ενεργειακή κρίση την οποία έχει πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση με τις επιλογές της. Δεν είναι λογικό να είμαστε η χώρα της ΕΕ με την ακριβότερη τιμή χονδρικής στο ρεύμα». Ο κ. Τσίπρας θύμισε ότι ενώ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με την τρόικα δεν αύξησε ούτε ένα ευρώ το ρεύμα.

Ως αιτίες περιέγραψε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να λειτουργήσει την ΔΕΗ με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια…Αποφάσισαν να εκχωρήσουν το 17 % της ΔΕΗ βάζοντας και από το ελληνικό δημόσιο 100 εκατομμύρια στη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να πάει το δημόσιο από το 51% στο 34% . Και τώρα αντί η ΔΕΗ να επιτελεί το ρόλο της ως δημόσια επιχείρηση ανταγωνίζεται τους άλλους ιδιώτες παρόχους στο πόσο υψηλότερα θα πάει η τιμή του ρεύματος…Και την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν, οι λογαριασμοί έρχονται 3 και 4 φορές πάνω και αγρότες βλέπουν πια να είναι ασύμφορο να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους η ΔΕΗ ανακοινώνει ισολογισμούς με 850 εκατομμύρια κέρδος και πανηγυρίζουν οι γιάπηδες και τα golden boys  που παίρνουν 360 χιλιάδες ευρώ μισθό…Την ίδια ώρα, τα άλλα golden boys της ΔΕΠΑ πήγαν και διαπραγματεύτηκαν με την Γκάζπρομ τιμή στο φυσικό αέριο που είναι ακριβότερη 30% από την τιμή της Βουλγαρίας. Να γιατί οι τιμές έχουν πάει στον θεό. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι ρήτρα Μητσοτάκη που αυξάνει το φαινόμενο της ακρίβειας και πληγώνει τις τσέπες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι