Αλλάζει ο εκλογικός νόμος για τους δήμους

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος για τους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, που μετείχε στη σύσκεψη του ΔΣ της ΚΕΔΕ  (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) ανακοίνωσε ότι στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο, που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, θα παρουσιαστεί ο νέος εκλογικός νόμος, «που θα λύνει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας στους Δήμους που έχουν παρατηρηθεί στην καθημερινή λειτουργία τους, λόγω της απλής αναλογικής».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι για το ζήτημα του νομοσχεδίου που αφορά την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση θα υπάρξει μια επιμήκυνση του χρόνου επεξεργασίας του περιεχομένου του, αφενός γιατί δεν υπάρχει ακόμη τελικό κείμενο της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί, αφετέρου για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή νομική αρτιότητα και να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ότι «τόσο η αλλαγή του εκλογικού νόμου που μας προανήγγειλε ο Υπουργός, όσο και οι αλλαγές που θα ψηφιστούν στον 4412 θα δώσουν έναν αέρα δυναμικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει και με χαρά ακούμε ότι επιτέλους θα λυθεί το πρόβλημα στην κυβερνησιμότητα των Δήμων, που δημιούργησε η απλή αναλογική».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι