Αναγκαία η μεταμόσχευση για το μαθητή που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Αναγκαία η μεταμόσχευση για το μαθητή που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Αναγκαία κρίνεται πλέον η μεταμόσχευση ήπατος για τον 16χρονο μαθητή από τη Φλώρινα που δηλητηριάστηκε από άγρια μανιτάρια το περασμένο Σάββατο.

Το αγόρι είχε μαζέψει μανιτάρια με τον πατέρα του και έναν φίλο του και εν συνεχεία τα είχαν μαγειρέψει και τα είχαν καταναλώσει. Προφανώς στο άτυχο αγόρι έλαχε το δηλητηριώδες, γιατί οι άλλοι δεν έπαθαν το παραμικρό.

Ο ηλικίας 16 ετών έφηβος παρουσίασε αδιαθεσία αρκετές ώρες μετά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Εκεί οι γιατροί κατάλαβαν από τις αιματολογικές εξετάσεις ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση που είχε προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ και πληροφορήθηκαν επιπλέον ότι το παιδί είχε φάει άγρια μανιτάρια.

Το παιδί, τότε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Η μητέρα του αγοριού ζει εδώ και λίγους μήνες στο Μόναχο και το παιδί έμεινε στο Βορικό με τον πατέρα του. Όταν η μητέρα πληροφορήθηκε τα καθέκαστα ζήτησε να μεταφερθεί άμεσα το παιδί στη Γερμανία για διάφορους λόγους και κυρίως επειδή εκεί είχε περισσότερες ελπίδες να βρεθεί ήπαρ προς μεταμόσχευση.

Το αγόρι διακομίσθηκε στο Μόναχο διασωληνωμένο και με συνοδεία γιατρού

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού, απ΄όπου κατάγεται το αγόρι, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, προετοιμάζουν πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να υποστηρίξουν τη νοσηλεία του νεαρού μαθητή, που αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι