Ανακαλεί ο ΕΦΕΤ αποξηραμένα βερίκοκα ευρύτατης κατανάλωσης

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) αποξηραμένα βερίκοκα με την εμπορική ονομασία «SUNSWEET», σε συσκευασία των 175 γραμμαρίων, με στοιχεία: L0027Η162 επειδή βρέθηκε σε αυτά μεγαλύτερη ποσότητα συντηρητικού από την επιτρεπόμενη και ένα συντηρητικό που ενοχοποιείται για αλλεργίες και έπρεπε να αναφέρεται διακριτά.

Το προϊόν εισάγει/διανέμει η εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ.

Μετά την εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε, συγκεκριμένα, ότι το εν λόγω δείγμα δεν ήταν ασφαλές επειδή περιείχε ανά κιλό 1474 mg σορβικό οξύ (συντηρητικό) ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 1000 mg/Kg. Επίσης περιείχε, ως συντηρητικό, διοξείδιο του θείου (κατηγορία ουσιών που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες) χωρίς αυτό να τονίζεται με το κατάλληλο είδος χαρακτήρων στη συσκευασία και να το  διαχωρίζει από τα υπόλοιπα του καταλόγου των συστατικών.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι