Ανακάλεσε τα περί προστίμου στους μαθητές η υφυπουργός Παιδείας

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ανακάλεσε τις δηλώσεις περί προστίμου στους μαθητές που δεν επιστρέφουν αμέσως μετά το σχολείο στα σπίτια τους, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μετά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον δυσμενή σχολιασμό στα κοινωνικά δίκτυα.

Δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα για μαθητές. «Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», είπε. Εντούτοις νωρίτερα ειχε δηλώσει ότι οι μαθητές δεν θα μπορούν να τριγυρίζουν στους δρόμους και στις πλατείες όταν σχολούν, ότι θα υπάρχει χρονικό όριο για την επιστροφή στο σπίτι και ότι δεν εξαιρούνται των προστίμων οι μαθητές.

Νωρίτερα και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κάλεσε την υφυπουργό να «σκέφτεται πριν μιλήσει» και ότι για να μπουν πρόστιμα στους μαθητές θα έπρεπε οι γονείς να καταδίδουν τα παιδιά, να στέλνουν οι ίδιοι sms και να λένε τι ώρα επέστρεψε το παιδί στο σπίτι η να… φοράνε οι μαθητές βραχιόλι ώστε να μπορούν οι Αρχές να γνωρίζουν που είναι κάθε στιγμή το παιδί και συμπλήρωσε «μη σας παραξενεύει το εφάρμοσαν στην Τουρκία τον Νοέμβριο πειραματικά για 250 άτομα που έπρεπε να είναι σε καραντίνα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι