Αναπλήρωση προέδρου στις ΗΠΑ λόγω κολονοσκόπησης

Νέα γκάφα Μπάιντεν – Χαιρέτισε έναν "αόρατο"! video)

Ο πρόεδρος Μπάιντεν κάνει μια συνήθη μετά την ηλικία των 50 ετών εξέταση (κολονοσκόπηση), αλλά επειδή αυτή προϋποθέτει νάρκωση και θεωρείται επεμβατική, σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα πρέπει όση ώρα είναι ναρκωμένος, να αναλάβει άλλος στην προεδρία.

Οι εξουσίες του μεταβιβάσθηκαν προσωρινά στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου, που έχει αύριο γενέθλια και μπαίνει στα 80, θα δημοσιοποιηθούν μετά τις 6 μ.μ. το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ).

«Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», προσέθεσε.

Ο Μπάιντεν έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και έλαβε την τρίτη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου. Έκανε το τελευταίο πλήρες τσεκ απ του τον Δεκέμβριο του 2019, και τότε οι γιατροί στην έκθεσή τους τον βρήκαν «υγιή, ακμαίο και κατάλληλο να εκτελεί επιτυχώς τα καθήκοντα της Προεδρίας». Αν και είναι ο γηραιότερος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να διεκδικήσει νέα θητεία το 2024.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι