Ανοιχτά αύριο προαιρετικά τα καταστήματα τροφίμων

Ανοιχτά αύριο προαιρετικά τα καταστήματα τροφίμων

Προαιρετικά θα μπορούν να ανοίξουν αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου  τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (KΥΑ), τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν με ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως 21:00. Επειδή όμως σήμερα ανακοινώθηκε ότι επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 μ.μ. πιθανόν να αλλάξει και η ώρα που θα κλείσουν αύριο όσα καταστήματα τροφίμων ανοίξουν (ίσως δηλαδή κλείνουν στις 8:30 μ.μ.). Η απόφαση για τα σούπερ μάρκετ είχε εκδοθεί προτού αποφασιστεί ότι “ξαναμαζευόμαστε” στις 9 μ.μ.

Αναλυτικά η ΚΥΑ αναφέρει: Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων. Επιτρέπονται 4 άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον. Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων. Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι