Αντιδράσεις για το βίντεο του ευρωβουλευτή Φειδία με Τουρκοκύπριο influencer

Αντιδράσεις για το βίντεο του ευρωβουλευτή Φειδία με Τουρκοκύπριο influencer

Αντιδράσεις για την πρωτοβουλία του Φειδία.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει και πάλι ο ευρωβουλευτής της Κύπρου και γνωστός youtuber Φειδίας, καθώς ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον πιο δημοφιλή Τουρκοκύπριο influencer, Ibrahim Beycanli, γνωστό ως “Urban Cypriot”. Στο βίντεο που δημοσίευσαν και με το οποίο ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, εμφανίζονται στο ελεύθερο κομμάτι της Λευκωσίας, όπου ο Ibrahim Beycanli περνά από τα Κατεχόμενα, ενώ γίνεται αναφορά για “μοιρασμένη χώρα”.

“Η τελευταία μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Κύπρος. Είμαι ο Φειδίας, ο πιο γνωστός Ελληνοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εγώ είμαι ο Urban Cypriot, ο πιο γνωστός Τουρκοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” ξεκινάνε το μήνυμά τους και συνεχίζουν: “Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που οι δυνάμεις Ηνωμένων Εθνών πρωτοήρθαν στην Κύπρο για να εμποδίσουν τους αλληλοσκοτωμούς μας.

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού. Είναι ένα τόσο μικρό νησί και όμως πρέπει να δείχνουμε τα διαβατήριά μας για να περάσουμε στην άλλη πλευρά. Στη βόρεια πλευρά με έχουν μάθει να μισώ αυτόν τον άνθρωπο (με τον Urban Cypriot να δείχνει τον Φειδία) και σε αυτή την πλευρά, μου δίδαξαν τη μισή ιστορία και με έχουν μάθει να σε μισώ και εγώ (είπε ο Φειδίας).

Πέρα από τα μηνύματα, περί διδαχής της μισής ιστορίας και της “μοιρασμένης χώρας”, πολλοί έχουν εξοργιστεί στην Κύπρο και με το γεγονός πως ο Φειδίας επέλεξε να ανακοινώσει τη συνεργασία του με τον Τουρκοκύπριο στη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού. Τα σχόλια που έχει δεχθεί είναι πάρα πολλά και δεν λείπουν αυτά περί “προδοσίας” και προώθησης της τουρκικής προπαγάνδας. Ο Φειδίας έχει όμως και υποστηρικτές που τον επιβραβεύουν για την κίνησή του αυτή.

Πριν λίγο καιρό ο Φειδίας Παναγιώτου είχε κάνει δηλώσεις στο philenews.com και μεταξύ άλλων είχε ερωτηθεί αν έχει σκοπό να προβάλει το Κυπριακό. Είχε απαντήσει: “Ξαναείπα ότι φιλοσοφία μου είναι ”θωρούμε και κάμνουμεν”. Θα κάνω κάτι για το Κυπριακό, αλλά δεν θέλω να είναι μονόπλευρο, θέλω να το δουν και να αρέσει και στους Τουρκοκύπριους, να εξηγήσουμε το πρόβλημα. Σκέφτομαι τι θα κάνω, είμαι σε συνομιλίες με Τουρκοκύπριους youtubers, που σκεφτόμαστε να κάνουμε πράγματα μαζί, αλλά θα το δείτε στο μέλλον. Θα προσπαθήσω να δείξω στην Ευρώπη το πρόβλημα” είχε τονίσει.

Πηγή: thetoc.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι