Απεβίωσε ο εμπνευστής των μαθητικών τετραδίων “Διεθνές”

Απεβίωσε ο εμπνευστής των μαθητικών τετραδίων “Διεθνές”

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Σκαγιάς, ιδρυτής της εταιρείας SKAG, γνωστής για τα χαρτοσχολικά της είδη και συγκεκριμένα για τα τετράδια “Διεθνές” με την πλαστική ετικέτα. Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή η κόρη του Πόπη Σκαγιά.

Η κυρία Πόπη Σκαγιά έγραψε συγκεκριμένα: «Έφυγε, χθες το πρωί, ο Ιδρυτής και Πατέρας της SKAG! Πραγματικά, όλοι έτσι τον αισθανόμασταν, άλλοι σαν Πατέρα (όπως εγώ και τα αδέλφια μου), άλλοι σαν θείο η δικό τους συγγενή, γιατί τους αγαπούσε όλους αληθινά, και δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να τους τα ψάλλει ένα χεράκι, όταν χρειαζόταν. Δεν μασούσε τα λόγια του. Έτσι και εγώ έχασα τον Πατέρα μου και τον πολυτιμότερο άνθρωπο στην ζωή μου, με εξαίρεση την Μητέρα μου που έφυγε πριν από 3 χρόνια».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής, στις 3.00 μ.μ. και η εταιρία θα επαναλειτουργήσει στις 10 του μήνα. Ο Θεόδωρος Σκαγιάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών “Ήφαιστος”, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε διάφορες επιχειρήσεις. Το 1950 ο 19χρονος σπουδαστής προσελήφθη ως μηχανικός στην εταιρεία “Καφετζόπουλος” που παρήγαγε τετράδια. Έξι χρόνια μετά δημιούργησε τη δική του εταιρία με την επωνυμία “Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ” και το 1960 έβαλε στην αγορά το πλαστικό τετράδιο “Διεθνές super” με την πλαστική περαστή ετικέτα.

Η επιχείρηση είναι ουσιαστικά οικογενειακή και ο ίδιος εκτός από υπεύθυνος παραγωγής, βγαίνει στην αγορά και πουλάει τετράδια, κάνει τις διανομές και κρατάει τα λογιστικά. Η εταιρία από μια μικρή οικοτεχνία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα χαρτοσχολικών και ειδών αρχειοθέτησης στην Ελλάδα. Κατά την δεκαετία του ’90 κάνει πλέον εξαγωγές σε πενήντα χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι