Από ΙΧ που έπιασε φωτιά εν κινήσει η μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί - Νέα φωτιά και στο Σουφλί,

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά στα Χανιά και λίγο μετά τις 18.30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για άλλα δύο χωριά, δηλαδή συνολικά πέντε.

Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη από το 112 καλούσε να μετακινηθούν προς Τεμένια όσοι κατοικούν στην Μάζα και στα Παπαδιανά.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ξέσπασε στις 12:15 το μεσημέρι στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά. Αιτία φέρεται να ήταν ΙΧ που έπιασε φωτιά εν κινήσει. Ομως δυστυχώς στην περιοχή έπνεαν -και συνεχίζουν να πνέουν- ισχυροί άνεμοι, οπότε αυτή η μικρή εστία του αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, έγινε αιτία να απειληθούν τα χωριά Αγριλές, Λιβάδα και Ροδοβάνι, ενώ τώρα πλέον απειλούνται και η Μάζα και τα Παπαδιανά.

Στην περιοχή παλεύουν να σβήσουν τη φωτιά πάνω από 110 πυροσβέστες, αλλά έχουν να κάνουμε με οκτώ διαφορετικές εστίες λόγω των δυνατών ριπών του ανέμου. Μέχρι τη δύση του ηλίου γίνονταν και ρίψεις από οκτώ εναέρια μέσα.

Πρόσφατα είχε προκληθεί μεγάλη φωτιά και πάλι από ΙΧ, όπου δυστυχώς ένας ηλικιωμένος Αθηναίος που είχε αποφασίσει να ζήσει πια στην εξοχή, έπεσε μέ το ΙΧ του πάνω σε δέντρο. Από τη φωτιά, ο ίδιος απανθρακώθηκε, ενώ οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο δάσος. Δεν ξέρουμε αν ο άνδρας είχε πάθει ανακοπή πριν από το τρακάρισμα ή πέθανε μαρτυρικά όταν άρπαξε φωτιά το όχημά του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι