Αραβικός Σύνδεσμος και Ιταλία καταδικάζουν την τουρκική απόφαση για τη Λιβύη

Ερντογάν: Στέλνουμε στρατό στην Λιβύη

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε την έγκριση της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη από την Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Η ενέργεια αυτή θεωρείται ότι «προωθεί τη συνεχιζόμενη σύγκρουση» στη Λιβύη, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου επισημαίνουν ότι στηρίζουν την πολιτική διαδικασία και ότι θεωρούν πως μια διευθέτηση της κρίσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση της ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Επικριτική στην απόφαση της τουρκικής Βουλής ήταν και η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρίνα Σερένι, η οποία έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Η ψήφος του τουρκικού κοινοβουλίου για την Λιβύη αυξάνει τις εντάσεις, σε ένα ήδη δραματικό πλαίσιο. Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρότεινε η Ιταλία γίνεται όλο και πιο σημαντική, για να ζητήσουμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν το εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να σιγήσουν τα όπλα και να ξαναποκτήσει την φωνή της η πολιτική».

Νωρίτερα σήμερα, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση νόμου για την ανάπτυξη στρατού στη Λιβύη για διάστημα ενός έτους, προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι