Αθώος ο παιδίατρος πατέρας, που μάνα και πεθερά κατηγορούσαν ότι ασέλγησε στο βρέφος του

Αθώος ο παιδίατρος πατέρας, που μάνα και πεθερά κατηγορούσαν ότι ασέλγησε στο βρέφος του

Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας αθώωσε ομόφωνα τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν αυτό ακόμη ήταν βρέφος. Δόθηκε έτσι τέλος σε μια εξαετούς διάρκειας περιπέτεια του παιδιάτρου, αλλά και του παιδιού του εμμέσως.

Το θέμα ειχε κινηθεί το 2019, όταν το ζευγάρι χώριζε, και η μητέρα επέμεινε στις καταγγελίες της ότι έχει και βίντεο που αποδεικνύει τα λεγόμενά της. Μάλιστα με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο παιδίατρος είχε παυθεί και από το νοσοκομείο του Ρίου, ενώ εύλογα αντιμετώπισε και την καχυποψία της κοινωνίας των Πατρών.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του παιδιάτρου καταγγέλλοντας όσες χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και τα δικαστήρια με ψευδείς καταγγελίες στιγματίζοντας ζωές. Οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις τακτικοί δικαστές ψήφισαν υπέρ της αθωότητας του παιδιάτρου, αποδεχόμενοι την εισαγγελική πρόταση.

Όσον αφορά το βίντεο, ο εισαγγελέας είπε ότι έδειχνε απλώς έναν ανυποψίαστο πατέρα να φιλά το μωρό του και να ακουμπά φευγαλέα το πρόσωπό του στην περιγεννητική περιοχή, εικόνα που δεν τεκμηριώνει επ΄ουδενί -όπως είπε- τα όσα ειπώθηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Επιπλέον, ενώ υπήρχε κρυφή κάμερα που δεν την είχε υπ΄ όψιν ο πατέρας, δεν βρέθηκε ούτε μία άλλη εικόνα που να παραπέμπει σε κάτι διφορούμενο.

Ο ίδιος είπε ότι αν οι αρμόδιοι είχαν κάνει εξαρχής σωστά τη δουλειά τους, ούτε ο παιδίατρος θα είχε στιγματισθεί ούτε το παιδί θα έμενε χωρίς πατέρα επί μια εξαετία, λόγω του μένους της μητέρας.

«Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Τα μεθόδευσε όλα αυτά για να εκδικηθεί και να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη», είπαν οι συνήγοροι που είχαν αναλάβει την υπεράσπισή του.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι το μεγαλύτερο θύμα είναι το παιδί που, εδώ και έξι χρόνια δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του. Ουσιαστικά δεν τον γνώρισε διότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από την μητέρα όταν αυτό ήταν μόλις μερικών μηνών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι