Αυστρία: Lockdown στους ανεμβολίαστους

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Σε αυστηρό lockdown για τους ανεμβολίαστους προχώρησε σήμερα η Αυστρία κατόπιν διάσκεψης των ηγετών των ομόσπονδων κρατιδίων. Η χώρα έχει εμβολιαστική κάλυψη της τάξης του 64% και αυτό το ποσοστό ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ το χαρακτήρισε “ντροπή”.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη, όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί πλήρως στη χώρα (κάτι που μέχρι χθες ίσχυε μόνον για δύο περιφέρειες) θα μπορουν να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για να εργασθούν, να πάνε στο γιατρό, στο σούπερ μάρκετ ή… για να κάνουν το εμβόλιο. Η εφαρμογή του μέτρου θα διασφαλίζεται από δειγματοληπτικούς ελέγχους στους δρόμους και στα καταστήματα ή στην εστίαση.

Στη χώρα ο εμβολιασμός δεν ήταν υποχρεωτικός για καμία κοινωνική ομάδα, ούτε για τους υγειονομικούς, αλλά πλέον αποφασίσθηκε να γίνει. Τα κρούσματα στην Αυστρία, που έχει πληθυσμό 8,9 εκατ., από 2.000 πριν από 20 ημέρες, έφθασαν χθες τα 13.152 και σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 437 ασθενείς. Οι θάνατοι έφθασαν τους 48. Όμως, και πριν από την θέσπιση του νέου μέτρου σήμερα, οι ανεμβολίαστοι είχαν αποκλεισθεί από τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και από εκδηλώσεις όπου μετείχαν άνω των 25 ατόμων.

Στη Γερμανία, των 80 εκατ. κατοίκων, όπου έχει εμβολιασθεί το 67%, κατέγραψαν χθες 33.498 νέα κρούσματα και 55 θανάτους. Στην Ιταλία των 60 εκατ. κατοίκων όπου έχει εμβολιασθεί το 73% κατέγραψαν 8.544 νέα κρούσματα και 53 θανάτους.  Στην Ελλάδα όπου έχει εμβολιασθεί το 60% καταγράφηκαν χθες 6.154 κρούσματα και 70 θάνατοι. Στη Βουλγαρία τον 5 εκατ. όπου έχει εμβολιασθεί μόλις το 23% χθες καταγράφηκαν 5.000 κρούσματα και 335 θάνατοι

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι