Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Βελιγράδι

Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Βελιγράδι

Ο Στέργιος Μπίλας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.

Ο 23χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μιμούμενος τον Απόστολο Παπαστάμο που αναδείχθηκε χθες (17/6) πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική. Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστριακός Σιμόν Μπούχερ με 23.19 και τρίτος ο Τσέχος Ντάνιελ Γκράτσικ με 23.26.

Ένα χρόνο αφότου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Κ23, στο Ευρωπαϊκό του Δουβλίνου, ο Μπίλας πήγε ένα βήμα παραπάνω. Παρότι κολύμπησε λίγο πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (23.06) που πέτυχε στον ημιτελικό, το 23.15 ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο και τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του ως τώρα.

Ήδη από το ξεκίνημα της 2ης ημέρας, η Ελλάδα κατακτά δεύτερο χρυσό, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο χώρες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών).

Το πρώτο χρυσό κατακτήθηκε χάρη στον 23χρονο Απόστολο Παπαστάμο στον τελικό των 400μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 4:10.83, καταρρίπτοντας μετά από πέντε χρόνια το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και ταυτόχρονα έπιασε το όριο για το Παρίσι, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Να σημειωθεί ότι το μετάλλιο του Παπαστάμου είναι το δεύτερο που κατακτά η Ελλάδα στα 400μ. μικτή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το χάλκινο του Γιάννη Δρυμωνάκου το 2012, ενώ ο αθλητής του Ολυμπιακού γίνεται ο πέμπτος Ελληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη (δις), τον Ανδρέα Βαζαίο, την Αννα Ντουντουνάκη και τον Απόστολο Χρήστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx