ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας του π. Αντωνίου

Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών π. Αντωνίου-πρεσβυτέρας,

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του π. Αντωνίου, της συζύγου του και άλλων συγγενών πρώτου βαθμού, προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Με εντολή του επικεφαλής Χαράλαμπου Βουρλιώτη οι τράπεζες καλούνται να παγώσουν τους λογαριασμούς μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση της ‘’Κιβωτού’’ από τις δικαστικές αρχές.

Δεν έχουν δεσμευθεί από την Αρχή οι εταιρικοί λογαριασμοί της ‘’Κιβωτού’’, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία της. Τα οικονομικά της ‘’Κιβωτού’’ ελέγχονται από την Οικονομική Αστυνομία ενώ έλεγχος γίνεται για τις εισροές και εκροές χρημάτων και από λογιστές.

Ενδελεχής έρευνα γίνεται στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή καθώς και στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της σε βάθος χρόνου, ώστε να ξεκαθαριστεί εάν τα ταμεία της ‘’Κιβωτού’’ λειτουργούσαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία με την προσωπικά της οικονομικά στοιχεία. Ανάλογα με την πορεία του ελέγχου, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα ανοιχτούν και οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί άλλων προσώπων.

Η Σταματία Γεωργαντή ήταν πρόεδρος του ΔΣ της Κιβωτού και εκ των συνιδρυτών της ΑΜΚΕ που διαχειρίζονταν την ΜΚΟ. Τα ακίνητα που έχει λάβει ως δωρεές η ‘’Κιβωτός’’ από ιδρύματα και φυσικά πρόσωπα υπολογίζονται σε περίπου 280 και οι πράξεις μεταβίβασης όλων αυτών των δωρεών διασταυρώνονται με τα επίσημα στοιχεία της Οργάνωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι