Δεύτερη δύναμη το ακραίο AfD στη Γερμανία!

Μόνιμη εκεχειρία στη Λιβύη και πολιτική λύση στόχος της Διάσκεψης στο Βερολίνο, Νεφέλη Λυγερού

Ποσοστό-ρεκόρ 17,5%, το υψηλότερο από την ίδρυσή της, καταγράφει η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, αναδεικνύεται πλέον δεύτερη πολιτική δύναμη, μετά τo CDU/CSU και πριν από το SPD.

Στην δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση μένουν σταθερά στο 29%, ενώ το SPD συρρικνώνεται στο 17%, με απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση.

Οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9,5%, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά για την Αριστερά (11%) και τους Πράσινους (12%).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version