Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του εμβολιασμού

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Το διάγγελμα του Εμμανουέλ Μακρόν για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και το υγειονομικό πάσο, δεν έμεινε τελικά αναπάντητο από ένα μέρος της γαλλικής κοινής γνώμης. Στο πλαίσιο αυτό δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, για να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό και να καταγγείλουν τη “δικτατορία” των εμβολίων.

Το επίκεντρο των συνθημάτων τους ήταν ο Μακρόν και οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν από τη Μασσαλία έως τη Λιλ και από το Μονπελιέ έως το Παρίσι. Κυριάρχησαν τα συνθήματα «Ελευθερία» και «Μακρόν δικτάτορα». Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις πορείες σε διαφορετικά σημεία.

Η πρώτη, ξεκίνησε από το Παλέ-Ρουαγιάλ, στο κέντρο του Παρισιού με συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Όχι στη δικτατορία της υγείας» ή «Μακρόν παραιτήσου». Επικεφαλής της ήταν ο Φλοριάν Φιλιπό, πρώην δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μετώπου και η Ζακλίν Μουρό, πρώην επικεφαλής του κοινωνικού κινήματος “κίτρινα γιλέκα”

Παράλληλα, άλλοι 1.500 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη νότια πλευρά της πρωτεύουσας. Στη Νίκαια σχεδόν 1.600 άνθρωποι διαδηλώσαν και στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας άλλοι 4.250, με συνθήματα για «τα πρόβατα» που εμβολιάζονται και τις «κακές πληροφορίες» . Κάποιοι από τους διαδηλωτές ισχυρίζονταν ότι «δεν είμαστε καθόλου αντιεμβολιαστές. Θέλουμε απλά όλοι να έχουν την ελευθερία να εμβολιαστούν ή όχι. Τα τεστ PCR μπορεί να αρκούν και τότε πρέπει να τα αφήσουν δωρεάν».

Την πλειοψηφία των διαδηλωτών σε τέτοιου είδους αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που γίνονται και σε άλλες χώρες, αποτελούν συνωμοσιολόγοι για τον Covid-19, αρνητές του και κάποιοι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν και κάποιοι ηγέτες νεοπαγών κινημάτων που αντιδρούν στο κορονοϊό για να αποκτήσουν δημοσιότητα. Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού έγιναν πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι