Διαψεύδει την αντιπολίτευση η Τουρκική Προεδρία ότι συμφώνησε να πάρει μετανάστες από την Γερμανία

Διαψεύδει την αντιπολίτευση η Τουρκική Προεδρία ότι συμφώνησε να πάρει μετανάστες από την Γερμανία

Η Τουρκική Προεδρία διαψεύδει κατηγορηματικά τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δεχτεί πίσω παράτυπους μετανάστες τρίτων χωρών από τη Γερμανία.

O διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ανέφερε: «Στην σημερινή του ομιλία, ο Πρόεδρος του CHP, κ. Özgür Öζέλ, επανέλαβε ισχυρισμούς που είχαν διαψευστεί 3 φορές από το Κέντρο μας για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης σε διαφορετικές ημερομηνίες, ότι “πρόσφυγες αποστέλλονται ή θα αποσταλούν με αεροπλάνα από τη Γερμανία στην Τουρκία”.

Πρώτα απ’ όλα, δεν υφίσταται καμία συμφωνία για την αποστολή πολιτών τρίτων χωρών (Συρία, Αφγανιστάν κ.λπ.), που δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα διαμονής στη Γερμανία, στην Τουρκία. Οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία συμφώνησε να δεχτεί πολίτες τρίτων χωρών “ως αντάλλαγμα για την αγορά μαχητικών Eurofighter” είναι απολύτως ψευδείς.

Επιπλέον, είχε αναφερθεί ότι “ο Πρόεδρος μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, κ. Σολτς, συμφώνησαν να επαναπροωθούνται κάθε εβδομάδα 500 Τούρκοι πολίτες που δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα διαμονής στη Γερμανία στην Τουρκία”. Αυτός ο ισχυρισμός διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το Υπουργείο Εξωτερικών μας και το Κέντρο μας στις 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι ίδιοι ισχυρισμοί χρησιμοποιήθηκαν ξανά με σκοπό την παραπλάνηση της τουρκικής κοινής γνώμης μέσω της δήλωσης “πρόσφυγες αποστέλλονται με αεροπλάνα στην Τουρκία”. Ως απόδειξη παρουσιάστηκε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από αντικαθεστωτικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αποδείχθηκε ψευδές και κατασκευασμένο, όπως εξηγήθηκε λεπτομερώς από το Κέντρο μας στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι προπαγανδιστικοί λογαριασμοί που στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, αφού αποκαλύφθηκε η παραπληροφόρησή τους, προσπάθησαν να διαδώσουν άλλο ένα κατασκευασμένο βίντεο με τον ισχυρισμό ότι “οι πρόσφυγες στη Γερμανία αποστέλλονται με αεροπλάνα στην Τουρκία”. Το Κέντρο μας επιβεβαίωσε ότι το βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την αποστολή προσφύγων στην Τουρκία, καθώς ο ήχος προστέθηκε μεταγενέστερα, και αυτοί οι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν με αποδεικτικά στοιχεία στις 15 Οκτωβρίου.

Καλούμε τον κ. Özel να μην συμμετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες παραπληροφόρησης και για την ορθή ενημέρωση της κοινής γνώμης, δηλώνουμε εκ νέου ότι: Η μαζική αποστολή Τούρκων πολιτών ή πολιτών τρίτων χωρών, είτε μαζικά είτε μεμονωμένα, στην Τουρκία, καθώς και η αποδοχή από τις τουρκικές αρχές αυτής της διαδικασίας, ή η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας, είναι εντελώς ανυπόστατη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx