Διμερή συμφωνία κλείνουν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία

Ο Τραμπ έρχεται, ο Ζελένσκι φεύγει, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Οι ΗΠΑ είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία για την ασφάλεια με την Ουκρανία, την οποία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πέρυσι κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7), δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι χώρες της G7, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, παρουσίασαν τον Ιούλιο ένα πλαίσιο για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της έναντι της Ρωσίας. Το σχόλιο του Αμερικανού αξιωματούχου έγινε μετά την σημερινή αναφορά των Financial Times ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι