ΕΔΕ στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πατρών για τον θάνατο 49χρονου

ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" για τον θάνατο 49χρονου,

Την διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον θάνατο 49χρονου κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, μετά την προκαταρκτική έρευνα που έγινε για το περιστατικό και σύμφωνα με πληροφορίες ζητεί την παραίτηση του διοικητή αλλά να κινηθούν οι διαδικασίες για να τεθεί σε αργία το προσωπικό που είχε εμπλακεί.

Ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες και πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού, που επιμελήθηκε του συμβάντος, αλλά και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων για πλημμέλειες και το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συγγενείς του Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ο 49χρονος έφτασε με συμπτώματα οξέος εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη. Είχε επίσης δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, αλλά από το νοσοκομείο τον ενημέρωσαν ότι δεν εφημερεύουν και του είπαν να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάστασή του και έξω από το νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, που έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά. Η οικογένεια του άτυχου άνδρα ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι