Εκτόξευση στα 110 κρουσματα την ημέρα… Η χαλάρωση χαράμισε το lockdown και όσα στερήθηκε η κοινωνία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Στα 110 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο και από αυτά μόνον 9 εντοπίστηκαν σε αεροδρόμια και λιμάνια. Από τα 101 που απομένουν, δεν ειναι όλα τοπικά, καθώς σίγουρα θα ανακοινωθούν σύντομα και πόσοι τουρίστες βρέθηκαν θετικοί ενώ έκαναν διακοπές (δηλαδή ελέγχθηκαν σε άλλα σημεία και όχι στα σύνορα). Ομως αποκλείεται να ειναι τόσοι ώστε να μειωθούν θεαματικά τα “τοπικά” κρουσματα, που σπάζουν ρεκόρ και μας πάνε πίσω 4 μήνες.

Τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης αναφέρεται ότι 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος και μένουμε στους 206 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι