Ελληνικό διάβημα στα Τίρανα για έκθεση με θέμα τους Αλβανοτσάμηδες

Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην Αλβανός πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας για την προκλητική έκθεση που διοργανώνεται στα Τίρανα περί “γενοκτονίας των Τσάμηδων” και “κατοχής αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα”, με αυστηρό διάβημα προς την Αλβανία.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα έκανε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, σχετικά με την έκθεση φωτογραφιών και χαρτών. Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του αλβανικού προεδρικού μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας σαν “κατεχόμενα αλβανικά εδάφη”.

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα ξεναγήθηκε στην εν λόγω έκθεση από τους διοργανωτές. Η συγκεκριμένη έκθεση, σύμφωνα με το himara.gr, παρουσιάζει την Ήπειρο από την εποχή που αρχίζει να γράφεται η ιστορία, όπως αυτή της Τροίας μέχρι το 1920!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι