Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Να μας επιστραφούν τα αναδρομικά

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και να καταβάλει σε 2 εκατ. συνταξιούχους τα αναδρομικά, ανεξάρτητα από την επικείμενη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για τον νόμο Κατρούγκαλου, καλεί την κυβέρνηση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο, ανεξάρτητα από την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει χρήματα σε 2 εκατ. συνταξιούχους, γιατί υπάρχει η προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ, με την απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015, κρίθηκαν αντισυνταγματικές και θα έπρεπε να μην επιβάλλονται οι μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ και τα δώρα που καταργήθηκαν (με τον ν. 4093) θα πρέπει να επιστραφούν.

Παράλληλα, καταγράφει μια σειρά από περιπτώσεις που δείχνουν τον δρόμο της πληρωμής, όπως:

α) Οι συνταξιούχοι δικαστές εισέπραξαν τα αντίστοιχα αναδρομικά ποσά για τους συγκεκριμένους νόμους με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου άρθρ. 88Σ (Μισθοδικείο) το 2018.

β) Εχει εκτελεστεί ήδη από τον ΕΦΚΑ πρωτόδικη απόφαση των Διοικητικών Δικαστηρίων που αφορούσε διεκδικήσεις αναδρομικών (των συγκεκριμένων νόμων) η οποία αναφέρεται σε συνταξιούχους της ΔΕΗ.

γ) Με νομοθετική ρύθμιση επεστράφησαν αναδρομικά σε ενστόλους, καθηγητές πανεπιστημίου και γιατρούς του ΕΣΥ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τονίζει μάλιστα, ότι τα μόνα αναδρομικά που προκύπτουν και σχετίζονται με τον νόμο Κατρούγκαλου (4387/16) είναι τα ποσά που έχουν περικοπεί παρανόμως στις επικουρικές συντάξεις από τον 6ο του 2016 και μετά.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι