Ενίσχυση του Λ.Σ με 54 οχήματα

Ενίσχυση του Λ.Σ με 54 οχήματα

Με 54 οχήματα τύπου “pick up” ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα (2/7/2019) από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη και την ανάδοχο εταιρεία «ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε». Η προμήθεια των οχημάτων, προϋπολογισθείσας αξίας 1.750.000 ευρώ, έγινε μετά από ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε στις 24/12/2018 και ολοκληρώθηκε στις 14/2/2019.

Τα εν λόγω οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του λιμενικού καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα και έχουν αυξημένες δυνατότητες για την κίνησή τους εκτός δρόμου, με μεγάλη αντοχή και αξιοπιστία λειτουργώντας σε αντίξοες συνθήκες με μικρή συχνότητα βλαβών.

Η προμήθεια των σαράντα τεσσάρων περιπολικών οχημάτων τύπου “pick up”, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ KAI ΘΑΛΑΣΣΑΣ στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, ενώ η προμήθεια των υπολοίπων δέκα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, δήλωσε: «Με επίμονες και συστηματικές προσπάθειες, φροντίζουμε για την ενίσχυση και ανανέωση των μέσων και των υποδομών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με σύγχρονα και ασφαλή μέσα, ασκούν τα καθήκοντά τους για την επιτήρηση της θάλασσας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των αιγιαλών, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό το καθήκον εκτελείται με συνέπεια, αυταπάρνηση και κάτω από δύσκολες-συχνά-συνθήκες σε ολόκληρη τη νησιωτική και παράκτια χώρα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι