Εντυπωσιακό βίντεο με φέρι να παλεύει με κύματα οκτώ μέτρων

Εντυπωσιακό βίντεο με φέρι να παλεύει με κύματα οκτώ μέτρων

Ιταλικό φέρι μπόουτ έδωσε μεγάλη μάχη με θηριώδη κύματα οκτώ μέτρων, αλλά κατάφερε να πιάσει στο λιμάνι, χωρίς να τραυματισθεί κανείς από τους 120 επιβάτες του. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το νησί Πόντσα (αρχαία Τυρηννία) με προορισμό το λιμένα Γκαέτα (μεταξύ Ρώμης και Νάπολης, αρχαίος Καιάτας, δίπλα στις αρχαίες Ορμίες, σημερινή Φόρμια).

Πολλοί πάντως σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι επιτράπηκε ο απόπλους του επιβατηγού,  οχηματαγωγού παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες. Άλλοι δίνουν συγχαρητήρια στον καπετάνιο. Η εφημερίδα “Messaggero” αναφέρει ότι τα κύματα είχαν ύψος 5-8 μέτρα και το δύσκολο ταξίδι κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες αντί για δύο, για απόσταση 38 μιλίων ή περίπου 73 χιλιομέτρων. Αναφέρει ότι οι επιβάτες σταυροκοπιούνταν και έτρεμαν, αλλά ήθελαν να ταξιδέψουν επειδή το ταξίδι είχε ήδη αναβληθεί δυο φορές λόγω της κακοκαιρίας.

Ο καπετάνιος έδωσε τη δική του ερμηνεία: «Ο καιρός επιδεινώθηκε ξαφνικά και αποφασίσαμε να περιμένουμε να κοπάσουν οι άνεμοι, αλλά από την κακοκαιρία έσπασαν κάβοι και ήταν πιο επικίνδυνο να παραμείνουμε σε ένα πολύ μικρό λιμάνι σαν της Πόντσα με “λυμένους” τους κάβους, παρά να αποπλεύσουμε για το ταξίδι». Ο δήμαρχος της Πόντσα, που έτυχε να ταξιδεύει ως επιβάτης, απολογήθηκε ότι οι μετεωρολόγοι “έπεσαν έξω” στις προγνώσεις τους και ότι ο καιρός χάλασε ξαφνικά. Και μετά το γύρισε στην πολιτική: «Αν το λιμάνι μας ήταν σε καλή κατάσταση, δεν θα διακινδυνεύαμε αυτό το ταξίδι. Πρέπει η κυβέρνηση να φτιάξει τις υποδομές μας», είπε.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι