Έπαιξε ρόλο η αυτοκτονία του πατέρα στην “αίρεση αυτοκτονίας” των τριών γυναικών;

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μητέρα και κόρες, κάτοικοι Τιράνων, άρχισαν να λιμοκτονούν επιδιώκοντας να πεθάνουν ώστε να αναστηθούν και δυστυχώς η 56χρονη μητέρα και η 33χρονη κόρη, “επέτυχαν” το στόχο τους και βρέθηκαν νεκρές (μάλλον από ασιτία), ενώ η άλλη κόρη, 34 ετών, βρέθηκε σχεδόν ημιθανής.

Οι αλβανικές αρχές πιστεύουν ότι πίσω από τις πράξεις των τριών γυναικών κρύβεται κάποια αίρεση, όμως πιθανόν στην τραγική οικογενειακή πορεία τους να έπαιξε ρόλο η προ 6ετίας αυτοκτονία του πατέρα. (Ενώ χτες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πατέρας είχε πεθάνει πρόσφατα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε  πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού τους 6 χρόνια πριν.)

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί και ο πατέρας να είχε κάποια σχέση με παραθρησκευτικές οργανώσεις και αιρέσεις ή μπορεί να ήταν αμέτοχος, αλλά η οικογένειά του να μην άντεξε το χαμό του και να βυθίστηκε σταδιακά σε έναν αυτοκαταστροφικό κόσμο “λύτρωσης”.

Ο θείος

Το δράμα αποκαλύφθηκε προ διημέρου, όταν ο αδελφός της 56χρονης και θείος των δυο κοριτσιών, τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι οι τρεις γυναίκες δεν σηκώνουν το τηλέφωνο αλλά δεν ανοίγουν ούτε την πόρτα τους. Όταν πήγε η αστυνομία στο διαμέρισμα, βρήκαν νεκρή την 56χρονη (πρέπει να είχε πέθανε προ εβδομάδος) και σε κακή κατάσταση λόγω ασιτίας την μία κορφή -νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Σε άλλο δωμάτιο βρήκαν δυστυχώς νεκρή την άλλη κόρη, που είχε πλέον μουμιοποιηθεί και ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι πρέπει να πέθανε πριν από 15 μήνες. Μάνα και αδελφή φρόντιζαν να μη μυρίζει η σορός της νεκρής κοπέλας και πριν από 40 ημέρες αποφάσισαν να πάψουν και εκείνες να τρώνε και να πίνουν νερό, “για να μπορέσουν να αναστηθούν στην αληθινή ζωή”.

Γείτονες των γυναικών ανέφεραν ότι τους τελευταίους μήνες σπάνια τις έβλεπαν. Έβλεπαν όμως “κάποιους καλοντυμένους άνδρες να τις επισκέπτονται”. Δεν ξέρουμε πόσο βάσιμη είναι αυτή η πληροφορίας, γιατί οι ίδιοι γείτονες έλεγαν ότι επρόκειτο για μια θαυμάσια οικογένεια και ότι παρασύρθηκαν από “Μάρτυρες του Ιεχωβά”.

Η αστυνομία προσπαθεί μέσα από την έρευνα στο σπίτι τους στον υπολογιστή, και στα κινητά τους τηλέφωνα, να διαπιστώσει αν όντως ανήκαν σε κάποια αίρεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι